My Blog List

Studii stiintifice demitizate care ar fi facut viata uimitoare

Copiii din Balcani au puteri supranaturale magnetice. Din toate universurile din filme, cel din X-Men poate fi cel mai cool de trait in el. Asa ca nu e de mirare ca in 2011 toata lumea a ramas socata cand doia baieti din balcani au inceput sa aiba puteri supranaturale magnetice. Un baiat din Serbia putea lipi orice din metal pe piept, iar altul din Croatia putea atrage obiectele metalice si putea sa se vindece.

Adevarul a iesit insa la iveala si a dovedit ca nu e nimic supranatural. Baietii se inclinau putin pe spate pentru a fi siguri ca obiectele nu cadeau de pe ei, asa ca nu era nimic paranormal in actiunile lor. Defapt puterile lor tineau de pielea prea lipicioasa si grasa, care permitea obiectelor sa stea lipite de ea. Iar vindecarea nu era decat un proces normal care se intampla tinerilor, care se vindeca mai rapid decat adultii. Neutronii sunt mai rapizi decat lumina. In 2011, cercetatorii de la gigantul OPERA au spus ca au descoperit ceva imposibil. Dupa ce au masura viteza neutronilor, ei au calculat ca acestia se deplaseaza cu o viteza mai mare decat viteza luminii.

Dincolo de invaliderea ideilor lui Einstein, neutronii mai rapizi decat lumina ar fi facut calatoria in timp posibila. Totul, de la teoria lui Einstein la nasterea universului trebuia rescris prin prisma acestei descoperiri. Din nefericire, totul s-a dovedit o teorie gresita produsa de un simplu cablu desprins pe undeva care a dat alte citiri pe ecranul de input al cercetatorilor.