My Blog List

Cum se depoziteaza gheata carbonica?

Gheata uscata, cunoscuta si sub denumirea de gheata carbonica, reprezinta forma solida a dioxidului de carbon. Desi principala intrebuintare a acesteia este ca agent de racire, gheata carbonica este des utilizata in procesul de sablare sau pentru crearea efectelor speciale. Gheata carbonica trebuie folosita cu mare atentie, deoarece poate provoca arsuri grave. De aceea este foarte important sa stim care sunt modalitatile corecte de manipulare si depozitare.

Cateva indicatii importante pentru depozitarea corecta a ghetii carbonice:

Mediul de stocare al ghetii carbonice. Exista mai multi factori care pot influenta trecerea ghetii carbonice din stare solida in stare gazoasa. Printre acestia se numara temperatura si umiditatea, calitatea containerului sau cat de frecventa este utilizarea acestuia. De asemenea, spatiul de depozitare al ghetii carbonice trebuie sa fie bine ventilat, deoarece dioxidul de carbon este mai dens decat aerul si poate avea un evect asfixiant.

Ventilarea spatiului de depozitare. Aerul este compus in proportie de 78% azot, 21% oxigen si doar 0.035% dioxid de carbon. Daca aceasta concentratie de dioxid de carbon creste peste 0.5%, poate provoca dureri de cap si poate ingreuna respiratia. Daca gheata carbonica este depozitata mai mult de 10 minute intr-o camera inchisa sau intr-un vehicul, deschide imediat usile sau geamurile.

Containerele speciale. Gheata carbonica trebuie intotdeauna depozitata in containere speciale, dotate cu un sistem eficient de termoizolare. Nu depozita gheta carbonica in frigider sau congelator, si nici in recipiente de sticla sau plastic. De asemenea, gheata carbonica nu se arunca niciodata in chiuveta sau in vasul de toaleta.

Manipularea ghetii carbonice. Manipularea ghetii carbonice nu trebuie facuta niciodata cu mainile descoperite, ci cu manusi speciale izoterme, pentru a reduce riscul arsurilor. Gheata carbonica este un material criogenic ce poate cauza degeraturi grave, in contact cu pielea. Iar daca este depozitata intr-un container ce nu permite eliberarea gazelor, gheata carbonica poate exploda.

Transportarea ghetii carbonice. Evita transportarea ghetii carbonice in cabina unui camion sau in interiorul unei masini. Este de preferat un mijloc de transport in care cabina soferului sa fie separata de containerul in care este depozitata gheata carbonica, si se recomanda descarcarea acesteia imediat dupa atingerea destinatiei.

Daca vrei sa afli mai multe despre gheata carbonica si despre intrebuintarile acesteia, intra pe http://www.carbonica.ro. Aici poti comanda gheata carbonica pentru restaurante, baruri, cluburi, petreceri si nunti. Poti fi sigur de succesul petrecerii organizate, apeland la Carbonica.ro.