My Blog List

Asa vad eu viitorul

Sumbru, sumbru rau (imi repeta o voce din capul meu!!!!!!) Dar nu e deloc asa. Avem voie sa visam inca. Oamenii trebuie sa isi mentina speranta vie ca macar asta moare ultima. Eu imi vad viitorul foarte luminos chiar daca tara asta de rahat preconizeaza altceva. sunt o fire inventiva si cu siguranta nu voi sta sa putrezesc in Galatiul asta in care de cand m-am intors numa belele imi face. Adica chiar daca acum nu am niciun ban si niciun job, macar sunt libera sa visez.

Am planuri… Desigur ca viitorul in perspectiva mea se schimba de la zi la zi si nu pentru ca sunt o persoana nehotarata insa sunt dinamica, diversa si maleabila. Ceea ce inseamna ca (din pacate pentru mine) cam vreau totul si ma doare neajunsul, ma ustura infinitul asta pe care nu pot sa il privesc. da, e adevarat ca banii fac totul si ca daca i-as avea probabil as face mai multe. Dar viitorul mi-l vad cam asa: afacerea mea pornita din nimic, o casuta modesta la marginea sibiului sau mai bine inafara lui, cu trei copii, doi baieti si o fata, cu sotul meu iubit care e arhitect in devenire si cu vrei trei caini si cinci pisici in curte. Aaa si vreo cateva oi. Nu de alta dar mi se par simpatice. sAu mai degraba capre. si-o vacuta ca daca tot stam la casa trebuie sa producem ceva. Desigur ca viata e scurta si trebuie sa fac o alegere, ceea ce inseamna ca cea mnetionata anterior este alegerea finala, ori macar cea mai simpla. De multe ori am avut porniri zapacite de a fugi in lume. Adica sa plec pur si simplu cu cateva lucrusoare in spate si sa merg cu ocazia prin lume, sa lucrez pe unde apuc ca sa fac un ban si sa plec mai departe, sa vad orasele, lumea, pamantul… Dar sunt lasa … deici aleg varianta mai simpla - cea cu familie, cu copii and all. De la tala meu aud mereu numai vorba “tre sa faci si tu ceva in viata” de parca nu am facut… Adica imi castig singura existenta cum pot si cu ce pot, nu ma intretine nimeni, nu stau pe capul nimanui, nu m-am plans niciodata de neajunsuri si tot timpul am ajutat pe cei din jur. cred ca i-ar pica bine o lectie despre cum sa supravietuiesti intr-o lume tampita, tatalui meu, ca daca ar fi dupa el ar trebui sa imi castig existenta lucrand intr-un magazin pe 8 milioane si sa stau la program fix.

Adica daca am program fix inseamna ca am ceva de facut implicit fac ceva cu viata mea. Daca scriu, citesc si ma plimb inseamna ca nu fac nimic. Chiar daca din asta fac bani… tampenii de om comunist. Insa te seaca de vise asemenea vorbe ! Incerc totusi sa pastrez distanta si sa imi vad cum imi vad eu viitorul caci la patron nici moarta sub reguli nu voi sta intinsa sau dreapta!