My Blog List

Incerci sa maschezi lipsa de vitamine? Te dau de gol unghiile

Corpul uman este o masinarie extrem de inteligenta. Atunci cand are vreo suferinta, el nu asteapta sa se acutizeze si transmite imediat semnale care, daca sunt descifrate la timp, pot sa ne salveze de la a ajunge pe patul de spital. Cele mai simple semnale transmise de corpul omenesc pot fi observate mai ales la nivelul organelor externe, care sunt mai simplu de monitorizat. De exemplu, o infectie la organele genitale da imediat miros neplacut, inflamatie, roseata, anumite bubite, astfel ca tratamentul e aplicat imediat pentru ca nu ai cum sa treci peste asa ceva.

Foarte utila in depistarea anomaliilor de functionare a corpului este si observarea unghiilor. Desi femeile acorda mai mult atentie unghiilor, ambele sexe sunt constiente ca unghiile sunt importante si ii pot ajuta sa se fereasca de acutizarea unor suferinte ascunse. Cea mai simpla afectiune care poate fi observata cu ajutorul unghiilor este carenta de vitamine. De exemplu, daca apar niste dungi verticale destul de groase pe unghie, fara sa existe imbatranirea si nici anumite traume locale, atunci individul trebuie sa stie ca are nevoie sa ia suplimente cu fier. Ca sa dispara unghiile, se pot masa cuticulele cu uleiuri si creme emoliente. Daca dungile de pe unghii sunt orizontale, atunci e semn ca sunteti prea stresati sau aveti metabolismul dat peste cap, insa aceste dungi pot trada lipsa de vitamina A si B-uri, dar si de calciu. Petele able pe unghii aparute din senin sunt semn clar ca organismul nu mai are zinc, iar unghiile foarte friabile pot sa tradeze lipsa de calciu, vitamina A-pentru a scapa de aceste pete se poate masa unghia cu ulei de masline de calitate.

Ingrijirea unghiilor se face cu mare atentie, mai ales daca prezinta aceste deficiente, baia de ulei sau tratarea cu bicarbonat de sodiu reducand ingalbenirea lor. Unghiile casante, friabile pot fi reparate cu balsam cu musetel mai concentrat. Ca o regula, carentele de vitamine nu sunt tratate neaparat cu suplimente alimentare luate dupa ureche. Orice vizita la medic poate depista clar cauza carentei si metoda cea mai buna de combatare, nu neaparat cu suplimente alimentare care au de multe ori efecte negative asupra organismului, pe termen mediu si lung.