My Blog List

Rezervatia Bucegi

In parcul Dimitrie Ghica din Sinaia am vizitat muzeul de flora si fauna din Bucegi. Este un loc unde puteti petrece clipe de vis indiferent de varsta la preturi accesibile. Coborand la subsol ne transportam intr-o lume magica unde se poate admira flora si fauna Bucegilor, este absolut mirific.

Capre de munte, flori de colf, vulturi, soimi, ciubotica cucului si multe alte flori, pasari si animale rare. Cum coboram scarile putem vedea stalactite artificiale. Temporar putem vedea expozitii de serpi, pasari subacvatice, pietre pretioase, fauna si flora subacvatica. Oamenii priceputi au reconstruit cu minuozitate mediul natural al florei si faunei din Bucegi. Insecte, pasari, animale impaiate si flori artificiale sunt prezentate pentru a impresiona turistii de pretutindeni. Se poate admira ursul brun este o imagine un pic infioratoare, dar care ii atrage pe turisti.Veveritele si capra de munte ne impresioneaza prin gingasia lor. Flori precum ghiocelul, brandusa, floarea de colt, ciubotica cucului ne aduc bucurie in suflet. Din lumea pasarilor putem admira cocosul de munte, bufnita, ciocanitoarea, vulturul plesuv, randunele, vrabiute.

Iesim din expozitie mai plini de energie, mai optimisti, mai bogati sufleteste si ne dorim sa colindam culmile muntilor pentru a vedea aceste minunate raritati ale naturii.