My Blog List

De ce este ceaiul verde atat de bun si cum ne poate ajuta?

Obtinut din planta numita camellia sinensis, ceaiul verde este o adevarata comoara naturala pentru cei care sufera de afectiuni grave precum cancerul sau obezitatea. Fiecare planta camellia sinensis are in compozitia sa aminoacizi si uleiuri esentiale, foarte importante pentru organsim, vitamina C pentru un sistem imunitar puternic, calciu, proteine si minerale esentiale intr-o dieta corecta si eficienta de combatere a celor mai de temut boli.

Ceaiul verde obtinut din camellia sinensis are un puternic efect antioxidant, impiedicand imbatranirea celulara prematura si efectele negative ale imbatranirii, este recomandat in bolile de rinichi, pentru ca e un excelent diuretic, impiedicand instalarea Alzheimerului si Parkinsonului. Pentru cei care sufera de obezitate, ceaiul verde are un efect miraculos asupra grasimilor depuse in zone unde nu ar trebui sa existe, gratie accelerarii metabolismului si arderilor celulare. De asemenea, bolile cardiovasculare, poliartrita si diferite forme grave de cancer pot fi ameliorate prin consumul moderat al ceaiului verde din planta camellia sinensis. Colesterolemia este si a combatatuta, cariile detare nu mai sunt o problema pentru ca bacteriile care sunt raspunzatoare de formarea placii dentare dispar ca prin minune sub actiunea ceaiului verde si substantelor din el. Si tot ceaiul verde impiedica imbatranirea tenului, luptand impotriva oboselii de orice fel si a retinerii apei in organism. Pe de alta parte, ceaiul verde trebuie consumat cu moderatie, cum am amintit mai sus, intrucat contine, la o ceasca, cam 30 de mg de cofeina, substanta activa din cafea, care poate irita sistemul nervos si poate agrava afectiuni ale sistemului cardiovascular. 3-4 cani pe zi sunt suficiente pentru un tonus de invidiat.

Pe ceai-verde.com, un site plin cu articole interesante si informatii inedite despre toate tipurile de ceai cunoscute, puteti descoperi si alte intrebuintari si boli vindecate de ceaiul verde, cele mai bune modalitati de preparare, precum si locurile cele mai linistite si mai primitoare pentru a-l servi, ceainarii si cafenele cochete, cu cele mai bune ceaiuri in meniu. Alaturi de articolele despre diete si nutritie si indexul cu plante medicinale, aici puteti citi si diverse studii recente despre terapii homeopate inedite, factorii de risc ai consumului excesiv de ceai sau o clasificare a delicoasei bauturi aromate.