My Blog List

Mistere medicale pe care trebuie sa le vezi pentru a le crede

Femeia care isi poate auzi miscarile oculare-Lancashire, Marea Britanie. In urma cu opt ani, Julie Redfern se juca Tetris, cel mai popular joc de logica si strategie din lume, cand, din senin, a auzit niste zgomote ciudate. La inceput nu si-a dat seama de unde vin aceste ciudate sunete, insa cand si-a miscat ochii din nou a realizat ca sunetele veneau din zona oculara.

Julie auzea sunetul miscarilor globilor oculari. In anii ce au urmat, Julie a fost si mai socata cand si-a auzit propriul sange curgand prin vene. Mestecatul era asa de zgomotos pentru ea incat nu mai intelegea ce se discuta la masa la care lua parte si ea. Si mai grav era ca ochii pur si simplu tremurau in orbite cand suna telefonul de la birou… Diagnosticul pus de medici a fost crunt: SCDS (superior canal dehiscence syndrome). SCDS se caracterizeaza prin pierderea densitatii oaselor din urechea interna, rezultand un auz deosebit de sensibil. De abia in 1990 medicii si-au dat seama de aceasta suferinta. O operatie unica la acea vreme a fost facuta tinerei, medicii reusind sa-i redea auzul normal la o ureche. Baietelul care nu ii e foame-Cedar Falls, Iowa. Landon Jones, un pustan de 12 ani, s-a trezit intr-o buna dimineata a lui 2013 fara sa aiba apetitul normal pe care orice copil de varsta sa l-ar avea dimineata, cu stomacelul gol. Se simtea putin slabit si tusea intr-una deoarece simtea ca are pieptul infundat. Medicii au descoperit o infectie la plamanul stang si l-au tratat pe micut, reusind sa-l vindece. Cu toate astea, pofta sa de mancare a disparut… Landon a slabit pentru ca nu simtea nevoia sa bea sau sa manance ceva si a pierdut in timp record nu mai putin de 16 kilograme. Medicii nu au putut depista de ce baiatul nu mai are pofta de mancare, desi parintii l-au dus la specialisti din cinci state, fara succes.

Landon s-ar putea sa fie singura persoana de pe planeta cu aceasta boala rara si greu de diagnosticat. Acum, baiatul trebuie sa manance fortat si sa bea pentru a nu murit. Chiar si profesorii au grija de el si ii dau ceva de baut si mancat in timpul cursurilor. Parerea medicilor la aceasta ora este ca Landon are probleme cu hipotalamusul, o parte a creierului care controleaza nevoia de a bea si de a manca. Totusi, cauza exacta a bolii sale ramane incerta.