My Blog List

Cartile lui Paolo Coelho

Un scriitor brazilian, de renume este Paolo Coelho. Are o imaginatie incerdibila si persojele lui trec prin diferite experiente, dramatice, comice, mistice, care ii ajuta sa se autocunoasca si sa isi depaseasca limitele. Alchimistul este o carte senzationala, care prezinta viata unui cioban care poreneste in calatoria vietii sale, urmand un vis in care i se arata ca va gasi o comoara. Santiago v-a trece prin diferite experiente si va intra in contact cu diferite persoane, unele care vor sa il ajute, altele care ii fura tot ce are si trebuie sa porneasca din nou de la zero. Fascinata este aceasta poveste, in care ni se arata ca in goana dupa bani si comori ignoram lucrurile cu adevarat importante in viata noastra si ca o comoara de pret pentru Santiago se va dovedi a fi drafostea, intruchipata de frumoasa Fatima.

La Raul Piedra am sezut si am plans prezinta o minunata poveste de dragoste intre un slujitor al lui Dumnezeu si o fata, lupta fiind data in interiorul personajelor, care vor sa lupte pentru dragostea lor dar se tem de judecata lui Dumnezeu. Barbatul va trebui sa aleaga intre religia care este misiunea sa in viata si femeia pe care incepe sa o iubesca. Cu siguranta ar trebui sa cititi aceasta carte pentru a va delecta si a va bucura de imaginatia si limbajul elevat al scriitorului. Am incercat si Razboinicul Luminii, Brida, Diavolul si Domnisoara Prim, Veronika se hotaraste sa moara, 11 minute si nu am putut lasa cartile din mana pana cand nu le-am citit finanul. Limbajul folosit de scriitor te fascineaza si te prinde in vraja sa, captivandu-te in universul pe care il creeza.

Traiesti alaturi de personaje si te bucuri de misticul fiecarei carti. Aceasta este lumea cartilor lui Paolo Coelho, o lume a aventurii, a dragostei, a magiei, a lucrurilor neobisnuite, toate acestea fiind desprinse din universul nostru cotidian.