My Blog List

Fototapetul te ajuta sa isi schimbi aspectul locuintei in doar cateva minute

La moda in urma cu ceva vreme, tapetul pentru pereti a revenit in atentia celor care vor sa isi schimbe designul locuintei fara sa cheltuiasca prea multi bani. Cu aplicare usoara si modele diverse, de o calitate superioara vechiului tapet pe care il gaseam prin toate apartamentele dupa revolutie, tapetul modern este tratat si rezistent la umiditate, are o aderenta perfecta la perete si se poate curata fara prea mare efort.

Cea mai cautata varianta astazi este cea denumita fototapet, adica un tapet obisnuit personalizat cu o imagine. Fiecare fotografie transpusa pe tapet este prelucrata de specialisti, se pot obtine imagini tip puzzle, prin unirea mai multor bucati dintr-o anumita imagine, se poate personaliza fiecare tapet cu poza celui care il comanda, daca se doreste.

Fototapetul comandat se poate monta usor, fara ajutorul unei echipe de specialisti, adezivul ajuta la lipierea perfecta pe pereti, iar intretinerea sa este foarte usoara. In plus, cele mai multe modele de fototapet nu permit dezvoltarea de mucegai si spori in spatele lor, asa ca siguranta familiei si a locuintei nu este pusa in pericol. Tapetul de acest fel se poate lipi si pe mobilier sau pe usi si alte obiecte, la fel de bine cum se poate pune pe ziduri, cu conditia ca acestea sa nu aiba imperfectiuni. Fototapetul este confectionat din vinil, un material de calitate care nu se rupe la aplicarea pe perete, este rezistent la apa si se poate pune chiar si in baie sau bucatarie. Dupa aplicarea adezivului tapetul se intinde bine pe perete si se uniformizeaza pentru a nu exista goluri de aer, apoi, pentru a se zvanta rapid adezivul e bine sa se deschida geamurile camerei pentru a se aerisi si a se intari substanta activa din acest adeziv.

In functie de preferintele celui care il comanda, tapetul personalizat cu fotografii poate fi pozitionat in camera copilului-in acest caz se comanda tapet cu desene animate si alte elemente din lumea copilariei, in camera de zi sau in birou-se potriveste bine cel cu orase sau cum peisaje superbe, sau in bucatarie-cel cu flori e potrivit acestei incaperi, ori in baie-cel cu modele abstracte sau animalute poate fi o alegere buna.