My Blog List

Cateva idei de amenajari apartamente cu suprafata mica

Cum traim intr-o criza economica continua din 2008 incoace, nu prea mai ne permitem sa ne cumparam apartamente cu mult spatiu la dispozitie si trebuie sa ne multumim cu unele mai micute, dar cochete. Toata lumea care a stat macar o data la garsoniera sau la un apartament cu o camera sau cu doua camere, dar mai mic, stie cat de greu este sa gasesti un rost al obiectelor pe care vrei sa le amplasezi in spatiu si sa nu ajungi sa umbli printre niste canioane ca sa ajungi in balcon, de exemplu.

Pentru cei care stau in astfel de spatii de locuit foarte micute avem cateva idei de amenajari apartamente micute care va vor scapa de nervi si zile intregi de schite facute ca sa incapa totul in noua casa. In primul rand, trebuie sa fiti constienti ca suprafata de locuit e mica, dar peretii va pot ajuta mai mult decat credeti. Invatati sa folositi inaltimea peretilor in avantajul dvs. Fiecare colt trebuie folosit la maximum, se pun rafturi si etajere peste tot, cat mai inalte, la baie puteti pune oglinda si etajera si pe usa, in dormitor puteti alege pat supraetajat, sub el o canapea. Mobilierul e obligatoriu sa aiba rotile, ca sa fie mutat usor, mai ales ca o schimbare la o perioada de timp stabilita e de dorit in materie de design al locuintei, nu? La capitolul cromatica trebuie sa fie respectate combinatiile cheie pentru a pacali ochiul si a da adancime camerelor, a le face mai mari. Daca veti pune un obiect cu o culoare mai inchisa langa unul cu o culoare deschisa primul va fi mai mic. Culorile inchise intuneca si inchid, spre deosebire de cele pastelate si deschise, care lumineaza, maresc volumul. Atentie insa la contrast, care trebuie sa fie placut nu unul care sa oboseasca ochiul. Sticla si materialele transparente trebuie sa fie pe lista de trucuri in materie de amenajari apartamente mai micute pentru ca sustin iluzia de marime-o simpla tablie din sticla pentru masuta de cafea o va face sa para mai mare.

Tot pentru spatialitate mai mare puteti folosi o oglinda mare, care va reflecta camerea si va da iluzia de camera foarte mare. In living e bine sa existe fotolii, nu canapele masive, culorile trebuie sa fie uni, fara aglomerari de forme si texturi. Cu niste paravane simple puteti sa impartiti camerele in mai multe zone utile, iar taburetul pentru sprijinul picioarelor poate fi suport pentru reviste.