My Blog List

Avantajele cumpararii lazilor frigorifice sau congelatoarelor orizontale

Randamentul si consumul de curent, spatiul de depozitare cat mai mare, cam acestea ar fi criteriile in functie de care ne alegem electrocasnice atunci cand suntem intr-un magazin sau ne uitam printre rafturile online pe internet. Daca e sa ne referim doar la aparate frigorifice speciale pentru congelare, atunci adaugam dispunerea si designul, pentru ca avem congelatoare orizontale si verticale. La cele verticale e problema cu depozitarea si cu spatiul, cateodata insuficiente, dar la congelatoarele orizonatale sau lazi frigorifice, toate aceste criterii sunt indeplinite.

E suficient sa ne uitam la cateva lazi frigorifice de la magazinul online Rombiz si vom vedea ca au o eficienta mai mare si capacitati de depozitare superioare celor verticale. Congelatoarele orizonatele au consum de energie electrica mai mic cu pana la 25% fata de cele verticale, intrucat greutatea usii orizontale apasa pe garnitura si etansarea e perfecta, nu exista pierderi de agent de racire. Produsele identice in cantitati mari se pot depozita mai bine, la fel si cele voluminoase si cu forme neregulate. Cosurile metalice suplinesc lipsa rafturilor de la congelatoarele verticale, au incuietori de siguranta pentru a-i proteja pe cei mici, care pot avea tendinta sa intre in spatiul de depozitare.

Autonomia fara curent foarte mare a lazilor frigorifice, pana la 72 de ore fata de doar 32 de ore maxim la cele verticale, este un plus la aceasta categorie de produse intrucat le face perfecte pentru zonele unde intalnim adesea pene de curent. De asemenea, sunt si mai ieftine, au un nivel redus de zgomot, sub 40 dB, au clase climatice mai mult decat eficiente si conditii de depozitare rezonabile. Asta nu inseamna ca putem sa amplasam congelatoarele orizontale in incaperi unde temperaturile depsesc constant 40+ grade Celsius.

Multe modele au si termostat pentru a regla temperatura de congelare in functie de nevoi, reducandu-se astfel consumul de energie electrica in anumite perioade. Lazile sunt usor de intretinut, se pot amplasa oriunde, chiar si in garaj si in pod, se pot curata usor, prin stergere cu substante speciale de igienizare si rezista chiar si 10-15 ani daca sunt folosite corect si sunt respectate indicatiile din cartile tehnice.