My Blog List

Angela Cannings

In 2002, Angela a fost condamnata pentru ca si-a ucis cei doi fii, de sapte saptamani si 18 saptamani si a primit pedeapsa de inchisoare pe viata. Femeia si-a sustinut nevinovatia spunand ca ai sai copii au murit din cauze naturale, cel mai probabil infectii. Ca si in cazul lui Sally Clark, judecata s-a bazat pe marturia lui Sir Roy Meadow. In 1977, Meadow a observat o noua metoda de vatamare a copiilor pe care a pus-o pe seama uciderii lor numai pentru a atrage atentia asupra parintilor. Asa s-a nascut termenul medical de Sindromul Munchausen prin proximitate.

Mai tarziu, a venit si cu ideea ca prima moarte e o tragedie, a doua moarte e suspicioasa, dar a treie deja e crima. In timpul apelului in cazul Angelei, s-a dovedit ca teoriile doctorului nu prea erau asa de exacte. Se putea ca o anomalie genetica sa fi ucis micutii si nu atitudinea parintilor. Strabunica femeii si bunica femeii au avut copii care au murit in aceeasi maniera. Alergiile la mancare si fumatul sau otravirea cu diverse substante sporeau sansele ca un prunc sa moara la scurt timp dupa nastere.

Din 2003, femeia a scapat de pedeapsa, dupa ce a ispasit deja 20 de luni din condamnare. Medicul care a contribuit la condamnarea sa si-a pierdut slujba si a fost distrus dupa ce mai multe femei au depus marturie impotriva sa. Intrebarea ramane: cate femei au fost condamnate pe baza teoriilor sale aplicate si de alti medici?...