My Blog List

La ce sa fiti atenti cand vreti sa luati panouri fotovoltaice pret?

Confortul costa. Asta e adevarul si nimeni nu il poate contrazice mai ales daca e vorba de sisteme de panouri fotovoltaice pret. Indiferent ce tip de panouri alegeti, ele pot ajunge sa coste sute sau mii de dolari, insa pretul mai mare nu garanteaza ca ati facut si cea mai buna tranzactie. In general, daca e sa ne ghidam dupa panouri fotovoltaice pret el ar fi definit de puterea sa si de dimensiunea fizica, calitatea materialelor din care e facut si de durabiliatea sa, certificatele de calitate. Conteaza foarte mult materialele din care sunt facute panourile solare fotovoltaice si tehnologia de asamblare.

Nivelurile de calitate pot fi impartite in trei categorii, dintre care prima cuprinde doar panourile fotovoltaice care au un proces de fabricare integrat pe verticala, adica producatorul controleaza fiecare etapa din productia lor-se foloseste siliciu de calitate. Urmatorul nivel tine de utilizarea muncii mecanizate si celei manuale in productie si investitia slaba in cercetarea sau dezvoltare. In a treia categorie intra cam toti asa-zisii producatori, cei care doar asambleaza panourile si atat-aici totul se bazeaza pe munca manuala. De acesti producatori e bine sa va feriti pentru ca au preturi mici la panouri fotovoltaice pret dar calitatea lasa de dorit. Alt element care va poate spune daca un panou solar e bun sau nu e coeficientul de temperatura, adica cat de mult influenteaza caldura si frigul eficienta celulelor panoului solar. E bine sa fiti atenti la notatiile de pe panouri si sa luati doar dupa ce va sfatuiti cu un specialist in privinta acestui criteriu.

Panourile de calitate trebuie sa fie eficiente si sa aiba o toleranta mare la caldura. Garantia oferita e iarasi importanta si asta pentru ca producatorii care au articole de calitate ofera pana la 25 de ani garantie. Nu in ultimul rand, trebuie sa studiem bine cine e producatorul si cat de corect este in procesul de fabricatie, daca are tehnologiile necesare, daca respecta normele de calitate.