My Blog List

Plantele benefice pentru casa

Daca despre unele dintre plantele pe care oamenii le cresc in apartamente se spune ca sunt adevarati vampiri energetici, exista si plante care sunt considerate a avea efecte benefice pentru casele in care cresc. Una dintre acestea este probabil cea mai intalnita planta din apartamentele romanilor, si este vorba despre ficus. Ficusul este responsabil pentru absorbtia formaldehidei din zugraveala sau din tapet, absorbind compusii organici volatili care se folosesc de obicei in compozitia adezivului pentru tapet sau chiar pentru mochete. Cu alte cuvinte face mediul in care traim mai putin toxic. Tot datorita ficusului este eliminata energia negativa din casa si la fel si starile de furie.

Tot la categoria flori de apartament, o planta foarte intalnita in casele romanilor este muscata. Muscata este in topul preferintelor nu numai pentru aspectul sau estetic deosebit, ci si pentru faptul ca este un foarte bun „remediu” impotriva migrenelor si starilor de rau, si emana energie pozitiva.
Cactusul are si el importante proprietati energetice si mai mult decat atat, ajuta la inlaturarea energiei negative intr-o incapere, chiar si a celei degajate de aparatura electronica (televizor, calculator etc).

Desi mai greu de crescut, Bonsaiul este si el o planta benefica in apartament. Stimuleaza perceptiile senzoriale, dezvolta latura spirituala mai degraba decat pe cea materiala, dezvolta intuitia si echilibreaza energiile din casa. Modul cum sunt ingrijiti, modul in care sunt tunsi si hraniti, conteaza foarte mult pentru acesti arbusti, iar despre ei si intretinerea lor exista nenumarate carti si articole utile.
Un alt segment important este cel al florilor pe care le tinem in vaza, si despre care multi spun ca sunt condamnate la moarte fara rost. Se pare ca aceste flori odata taiate si puse in vaza raspandesc in incinta in care sunt tinute energia lor, dar odata ce incep sa se ofileasca absorb energia din casa, efectul lor fiind chiar invers, iar ele devenind consumatori de energie.