My Blog List

Alegerea unui cilindru compactor

Utilajele de constructii sunt foarte variate ele fiind in toata esenta lor si extrem de greu de  procurat. Si nu pentru faptul ca ar fi rare, ci pentru faptul ca in momentul in care nu sunt disponibile in localitatea cumparatorului, ele devin greu de transportat, ceea ce ofera un avantaj firmelor de transporturi utilaje pentru domeniul constructiilor dar si pentru domeniul agricol. De exemplu, atunci cand esti interesta de vanzare cilindru compactor si acesta nu este disponibil decat la cateva sute de kilometri distanta fata de tine, ideal este sa apelezi la o firma de  profil care poate sa te ajute cu transportul, mai ales daca utilajul dorit este unul de dimensiuni mari.

Cilindrele compactoare trebuiesc alese cu grija si desigur in functie de destinatia lor cat si in functie de solul ce urmeaza sa fie compactat, urmeaza sa se faca optiunea potrivita. Pentru realizarea unei compactari potrivite se vor avea in vedere doua aspecte iar acestea sunt: solul ce urmeaza sa fie compactat cat si numarul de treceri ce urmeaza sa aiba loc peste portiunea ce urmeaza sa fie compactata. Desigur si adancimea de compactare, dar si tipul cilindrului compactor sunt factori ce trebuie luati in vedere. De exemplu avem compactarea solului care are ca si scop reducerea volumului de material, iar aici vom avea ca factori finali o densitate mai buna a solului, o putere de incarcare mai mare cat si un sol mai putin permeabil ori poate chiar impermeabil. Pe de alta parte avem si compactarea suprafetelor de asfalt, iar aici scopul principal este acela de a mari densitatea materialului cat si de a face o priza buna cu cel de baza.

In plus prin compactarea suprafetelor asfaltate se mai obtine si o suprafata fina, se reduce permeabilitatea dar se imbunatateste si covorul asfaltic, acesta avand o suprafata mai potrivita.