My Blog List

Fototapetul te ajuta sa isi schimbi aspectul locuintei in doar cateva minute

La moda in urma cu ceva vreme, tapetul pentru pereti a revenit in atentia celor care vor sa isi schimbe designul locuintei fara sa cheltuiasca prea multi bani. Cu aplicare usoara si modele diverse, de o calitate superioara vechiului tapet pe care il gaseam prin toate apartamentele dupa revolutie, tapetul modern este tratat si rezistent la umiditate, are o aderenta perfecta la perete si se poate curata fara prea mare efort.

Cea mai cautata varianta astazi este cea denumita fototapet, adica un tapet obisnuit personalizat cu o imagine. Fiecare fotografie transpusa pe tapet este prelucrata de specialisti, se pot obtine imagini tip puzzle, prin unirea mai multor bucati dintr-o anumita imagine, se poate personaliza fiecare tapet cu poza celui care il comanda, daca se doreste.

Fototapetul comandat se poate monta usor, fara ajutorul unei echipe de specialisti, adezivul ajuta la lipierea perfecta pe pereti, iar intretinerea sa este foarte usoara. In plus, cele mai multe modele de fototapet nu permit dezvoltarea de mucegai si spori in spatele lor, asa ca siguranta familiei si a locuintei nu este pusa in pericol. Tapetul de acest fel se poate lipi si pe mobilier sau pe usi si alte obiecte, la fel de bine cum se poate pune pe ziduri, cu conditia ca acestea sa nu aiba imperfectiuni. Fototapetul este confectionat din vinil, un material de calitate care nu se rupe la aplicarea pe perete, este rezistent la apa si se poate pune chiar si in baie sau bucatarie. Dupa aplicarea adezivului tapetul se intinde bine pe perete si se uniformizeaza pentru a nu exista goluri de aer, apoi, pentru a se zvanta rapid adezivul e bine sa se deschida geamurile camerei pentru a se aerisi si a se intari substanta activa din acest adeziv.

In functie de preferintele celui care il comanda, tapetul personalizat cu fotografii poate fi pozitionat in camera copilului-in acest caz se comanda tapet cu desene animate si alte elemente din lumea copilariei, in camera de zi sau in birou-se potriveste bine cel cu orase sau cum peisaje superbe, sau in bucatarie-cel cu flori e potrivit acestei incaperi, ori in baie-cel cu modele abstracte sau animalute poate fi o alegere buna.

Fapte nu vorbe

Intotdeauna am crezut din tot sufletul ca actiunile noastre vorbesc mai tare decat cuvintele, ca ele ne definesc mai degraba decat ceea ce spunem si decat felul in care ne descriem noi pe noi insine. Sigur ca nu intentionez vreo secunda sa dau cuvintelor o mai mica importanta decat cea care li se cuvine, mai ales ca sunt un om care lucreaza cu cuvinte si care le intelege puterea. Cu toate acestea, atunci cand nu sunt sprijinite de actiuni, cuvintele tind sa se devalorizeze pana la a nu mai insemna nimic.

Ma gandesc la copiii mici, care simt nevoia sa auda din partea parintilor atunci cand se supara pe ei ca ii iubesc, ca nu sunt suparati, ca sunt cei mai cuminti si cei mai frumosi. Pentru ca sunt inca mici, ei nu reusesc sa inteleaga sentimentele parintilor din felul in care acestia se comporta si nu stiu ca sunt iubiti daca nu li se spune acest lucru, insa odata cu inaintarea in varsta, chiar si copiii simt puterea faptelor mai degraba decat pe cea a vorbelor. Vorbele sunt usor de spus si greu de sustinut de catre fapte si tocmai de aceea inca de mici parintii isi invata copiii sa nu aiba incredere in vorbe, sa nu se increada in persoane care le promit marea cu sarea, ci sa fie atenti la tot ce se intampla in jurul lor. Imi amintesc de sfaturile parintilor care imi spuneau sa nu am incredere intr-o persoana decat atunci cand se dovedeste demna de increderea mea. Si cum altfel se poate dovedi un om demn de incredere daca nu prin faptele sale…?

Vorbele nesustinute de fapte nu pot inspira incredere, la fel cum niciun om care mai mult vorbeste decat face nu poate inspira incredere.

Sportivii adevarati vor aprecia ceasurile sport casio edifice

Pentru un sportiv adevarat timpul este esential. Fie ca incercati sa mai dati jos din kilogramele in plus si sa ardeti cat de multe calorii puteti, fie ca va pregatiti pentru un concurs, minutele ramase pana la finish line sau secundele care se scurg intre fiecare intoarcere pe care o faceti sunt importante pentru succesul dvs. De aceea aveti nevoie de ceasuri sport performante cu ajutorul carora sa va puteti cronometra timpul pentru alergare si care este progresul dvs. fata de zilele anterioare.

Pe piata exista multe modele de ceasuri care vi s-ar potrivi insa niciunul nu intrece modelele de ceasuri casio edifice. Acestea au repere si indicatoare cu fosfor, pot afisa ziua luna si data curenta, bateria tine pana la trei ani, in vreme ce geamul este din cristal mineral, solid si rezistent la zgarieturi. Carcasa si bratarile din otel inoxidabil, dar si capacul spate infiletat le transforma in cele mai fiabile ceasuri sport de la ora actuala, fiind excelente pentru cei care au activitati fizice intense. In aceeasi nota se inscriu si siguranta anti-deschidere accidentala de la bratara si rezistenta la apa pana la 10 bar, la fel si precizia de +/-20 de secunde pe luna. Unele modele au si alimentare solara, ceea ce inseamna ca nu aveti nevoie de baterii mai tot timpul, un receptor semnal radio pentru o ora cat mai exacta, afisare ora pentru aproape 29 de fusuri orare, comutare automata la orele de vara sau iarna oficiale. Alte functii importante pe care le regasim la majoritatea modelelor cu afisaj digital sau analogic, mixt, sunt timerul, cronometrul, alarma zilnica si indicatorul nivelului bateriei, precum si functia special power saving.

Functiile se pot comuta ultra rapid prin cele cinci motoare independente, calendarul perpetuu contribuie la o mai buna gestionare a evenimentelor la care trebuie sa ajungeti. Per total, ceasurile amintite sunt ideale pentru cei care fac sport atat pe uscat, cat si in apa si au adrenalina in sange, isi doresc sa nu se gandeasca prea mult la siguranta ceasului in timpul exercitiilor fizice.

Despre ceasul cu cuc

Istoria face parte din noi, istoria este cea care ne defineste, atat ca rasa uaman cat si ca societate, istoria este acea parte din noi fara de care nu ne-am mai fi putut defini. Se spune ca un popor fara istorie nu se numeste popor, insa noi, romanii avem atat de multa incat am putea sa ne numim un mega popor, insa unul sarac. Din pacate saracia nu face parte din istoria noastra insa ne-am insusit-o pe parcurs, deoarece "mult prea binele" de care am avut parte ne-a dat putin peste nas pentru ca nu am stiut sa ne ingrijim de el si iata ... s-a transofrmat incet in saracie.

Totusi "ceasul cu cuc" nu vorbeste despre saracie, nici despre oamenii care nu au stiut sa isi aprecieze viata si nici macar despre cei care nu stiu cum se fabrica painea sau cei care nu stiu sa scalce deat pe asfalt. Asadar ceasul cu cuc este o descoperire noua care ma fascineaza pana in panzele albe, avand in vedere ca istoria de care imi aminteste face parte nu numai din visele copilariei insa si din romanta filmelor care imi imprastiau fericirea in tot corpul. Ceasul cu cuc este un element care nu numai ca reprezinta simboluri puternice insa coloratura istorica cu care vine in spate pune bazele unei fantezii. EI bine, de ceasul cu cuc credeam ca exista numai in Tom si Jerry, iar daca stam sa ne gandim bine, noi copii mai saraci, cu bunici din neam de oieri si nu din neam de boieri, nu am avut parte de ceasuri cu cuc. Bunicii mei abia daca aveau ceas in casa, imi amintesc ca - tataia - asa cum ii ziceam, nu facea nimic altceva decat sa uite la soare si ne zicea cat e ceasul, adica "se face de pranz", "se face de-o tuica" sau "se face de-un pranz de somn" si tot asa.

La noi in familie ceasul cu cuc a fost un fel de "oala din argint" a tiganilor. Insa sincer nu-mi amintesc sa fi vazut vreunul. Zilele trecute aflandu-ma la niste cunostinte la tara, am avut ocazia sa vad minunea, miracolul care mi-a fascinat intreaga copilarie, avand in vedere ca in carapacea creierului meu se dezvolta o idee de genul "cucul asta oare ce mananca, sau de ce nu zboara". Dar iata, cucul atat de frumos construit e din lemn si iese dintr-un ceas care nu mai functioneaza atat de bine pentru ca nu mai are greutatile care sa atarne, nu mai are dexteritatea necesara pentru a-si face treaba. Cam atat despre ceasul cu cuc. Nimic interesant. Un cuc mic, care sincer era asociat in imaginatia mea de copil ca fiind ceva obscen, un cuc care isi facea treaba si intra la loc. Nimic mai mult, toate bune si frumoase. Salut ceasul cu cuc iar daca cineva nu stie cum arata sa se gandeasca la relicve, chestii vechi - pline de farmec, "porcarii care fascineaza insa transeaza gandirea in acelasi timp" As vrea acum sa am un ceas cu cuc dupa ce am vazut cum arata unul de-a binelea, insa din cate am inteles se ma gasesc numai la preturi incredibil de mari, preturi care sunt departe de bugetul meu propriu si personal. Insa as vrea sa imi calmez noptile cucu cucu cucu strigate de cuc...

Mai ales ca am auzit povestile din misterioasa marchiza, ale unei doamne care poposita la socrul ei acasa , nu facea nimic altceva decat sa rabde lipsa somnului de noapte din cauza "ceasului cu cuc".

Cateva idei de amenajari apartamente cu suprafata mica

Cum traim intr-o criza economica continua din 2008 incoace, nu prea mai ne permitem sa ne cumparam apartamente cu mult spatiu la dispozitie si trebuie sa ne multumim cu unele mai micute, dar cochete. Toata lumea care a stat macar o data la garsoniera sau la un apartament cu o camera sau cu doua camere, dar mai mic, stie cat de greu este sa gasesti un rost al obiectelor pe care vrei sa le amplasezi in spatiu si sa nu ajungi sa umbli printre niste canioane ca sa ajungi in balcon, de exemplu.

Pentru cei care stau in astfel de spatii de locuit foarte micute avem cateva idei de amenajari apartamente micute care va vor scapa de nervi si zile intregi de schite facute ca sa incapa totul in noua casa. In primul rand, trebuie sa fiti constienti ca suprafata de locuit e mica, dar peretii va pot ajuta mai mult decat credeti. Invatati sa folositi inaltimea peretilor in avantajul dvs. Fiecare colt trebuie folosit la maximum, se pun rafturi si etajere peste tot, cat mai inalte, la baie puteti pune oglinda si etajera si pe usa, in dormitor puteti alege pat supraetajat, sub el o canapea. Mobilierul e obligatoriu sa aiba rotile, ca sa fie mutat usor, mai ales ca o schimbare la o perioada de timp stabilita e de dorit in materie de design al locuintei, nu? La capitolul cromatica trebuie sa fie respectate combinatiile cheie pentru a pacali ochiul si a da adancime camerelor, a le face mai mari. Daca veti pune un obiect cu o culoare mai inchisa langa unul cu o culoare deschisa primul va fi mai mic. Culorile inchise intuneca si inchid, spre deosebire de cele pastelate si deschise, care lumineaza, maresc volumul. Atentie insa la contrast, care trebuie sa fie placut nu unul care sa oboseasca ochiul. Sticla si materialele transparente trebuie sa fie pe lista de trucuri in materie de amenajari apartamente mai micute pentru ca sustin iluzia de marime-o simpla tablie din sticla pentru masuta de cafea o va face sa para mai mare.

Tot pentru spatialitate mai mare puteti folosi o oglinda mare, care va reflecta camerea si va da iluzia de camera foarte mare. In living e bine sa existe fotolii, nu canapele masive, culorile trebuie sa fie uni, fara aglomerari de forme si texturi. Cu niste paravane simple puteti sa impartiti camerele in mai multe zone utile, iar taburetul pentru sprijinul picioarelor poate fi suport pentru reviste.

Nu ma trezesc

Fiecare dintre noi am avut macar o dimineata in care sa nu avem energia necesara pentru a ne trezi, asa ca amanam alarma si ne punem sa dormim la loc. Se intampla deseori ca sa nu mai ai timp sa iei micul dejun din cauza faptului ca ai dormit catvea minute in plus.

Trezitul pare un chin mai ales in zilele friguroase de iarna, cand este atat de greu sa te dezlipesti de caldura si confortul paturii. Insa, treaba nu poate fi amanita, iar prezenta la serivicu este obligatorie! Cu ajutorul cercetatorilor britanici, care au descoperit cateva trucuri pentru aceasta problema, trezitul nu va mai fi un chin. In primul rand, acestia sfatuiesc mai ales persoanele care nu sunt foarte matinale sa adoarma inainte miezul noptii, iar efectele vor fi vizibile in doar cateva zile. Pentru a scapa de problemele de dimineata, este recomandat sa lasam lumina naturala sa patrunda in camera.

Intotdeauna trebuie sa includem in micul dejun alimente precum oua, cereale integrale si fructe. Foarte important este sa nu consumam multa cofeina intr-o singura zi. De asemenea, mersul pe jos iti va imbunatati starea de bine pe parcursul intregii zile!

Nu stii ce cadou sa-i faci iubitei de ziua ei? Un set cadou de cosmetice poate fi o idee buna

Fie ca te gandesti sa-i faci o supriza iubitei de ziua ei, fie ca vrei deja sa cumperi cadouri pentru sarbatori, trebuie sa stii ca pentru o femeie cosmeticele sunt foarte importante si sunt mereu apreciate, mai ales daca vin de la un barbat. Cosmeticele sunt utilizate de doamne si domnisoare aproape in fiecare zi, asa ca sunt practice si le ajuta sa fie si mai frumoase pentru barbatul din viata lor.

Daca inca nu te-ai decis ce ai vrea sa ii cumperi femeii din viata ta intra chiar acum pe probiolife.ro, magazinul naturist cu o gama larga de produse diverse pentru infrumusetare si intretinere. Aici vei gasi mereu idei cadouri femei cu un raport calitate-pret foarte bun si de cea mai buna calitate.

De exemplu, ii poti lua iubitei un set cadou lapte corp nutritiv si crema de maini reparatoare la un super pret, produse naturiste ideale pentru ingrijirea perfecta a corpului si pentru atingeri care te vor uimi prin delicatetea lor. Ca sa arate si mai bine, femeia din viata ta poate primi de la tine, la ceas aniversar, un pachet cu o crema contur ochi cu Q10 si Ceai Verde, crema antirid de noapte cu Q10 si ruj de buze gratuit, cosmetice online care cu siguranta o vor impresiona prin calitatile lor inca de la prima aplicare. Pentru problemele cu tenul ii poti da un set cadou format din crema matifianta si lotiune purificatoare, ambele fiind excelente pentru un ten perfect, fara acnee sau urme de grasime in excess, cu rol exfoliant si cicatrizant, hidratant.

Curatarea in profunzime poate fi facuta cu un lapte demachiant de la probiolife.ro, care indeparteaza impuritatile si machiajul, sebumul in exces. Setul cadou format dintr-o crema pentru prevenirea aparitiei ridurilor fine si netezirea liniilor cu aceeasi consistenta si laptele demachiant cu ingrediente 100% naturale poate fi potrivit pentru orice eveniment important din viata doamnei din viata ta, asa ca nu trebuie sa eziti sa-l cumperi.

Produsele disponibile pe probiolife.ro beneficiaza si de reduceri de sezon, asa ca ar fi cazul sa te grabesti daca vrei sa cumperi un set cadou de cosmetice online mai ieftin si de calitate.

Angela Cannings

In 2002, Angela a fost condamnata pentru ca si-a ucis cei doi fii, de sapte saptamani si 18 saptamani si a primit pedeapsa de inchisoare pe viata. Femeia si-a sustinut nevinovatia spunand ca ai sai copii au murit din cauze naturale, cel mai probabil infectii. Ca si in cazul lui Sally Clark, judecata s-a bazat pe marturia lui Sir Roy Meadow. In 1977, Meadow a observat o noua metoda de vatamare a copiilor pe care a pus-o pe seama uciderii lor numai pentru a atrage atentia asupra parintilor. Asa s-a nascut termenul medical de Sindromul Munchausen prin proximitate.

Mai tarziu, a venit si cu ideea ca prima moarte e o tragedie, a doua moarte e suspicioasa, dar a treie deja e crima. In timpul apelului in cazul Angelei, s-a dovedit ca teoriile doctorului nu prea erau asa de exacte. Se putea ca o anomalie genetica sa fi ucis micutii si nu atitudinea parintilor. Strabunica femeii si bunica femeii au avut copii care au murit in aceeasi maniera. Alergiile la mancare si fumatul sau otravirea cu diverse substante sporeau sansele ca un prunc sa moara la scurt timp dupa nastere.

Din 2003, femeia a scapat de pedeapsa, dupa ce a ispasit deja 20 de luni din condamnare. Medicul care a contribuit la condamnarea sa si-a pierdut slujba si a fost distrus dupa ce mai multe femei au depus marturie impotriva sa. Intrebarea ramane: cate femei au fost condamnate pe baza teoriilor sale aplicate si de alti medici?...

Ti-ai gasit restaurant pentru nunta?

Stim cu toti ce greu este sa gasesti restaurante nunti pentru nunta ta. E cel mai magic moment din viata fiecaruia. Esti gata sa o iei pe calea cea intortocheata a vietii de mana cu marea ta iubire si ai vrea ca ziua in care te casatoresti sa fie magica cu totul. Asta inseamna sa incepi din timp cautarea pentru restaurante nunti si sa cercetezi cu atentie piata si ceea ce iti poate oferi.

Atunci cand incepi sa cauti restaurantul perfect trebuie sa iei in considerare toate aspectele. Trebuie sa te gandesti la locatie, la meniu, la formatii si nu in ultimul rand la acel dj nunta care iti poate pune muzica preferata si ti-o poate fie face asa cum ti-ai dorit-o fie ti-o poate narui cu totul. In general daca cauti un dj nunta ai sa il gasesti si daca vorbesti cu cei de la restaurante nunti. Dintre cele mai senzationale restaurante ,poti alege fie in persoana sau online, dar sugestia mea ar fi sa te duci la locul respectiv si sa degusti din meniul acestor restaurante nunti odata ce ti-ai ales cateva dintre cele care crezi ca sunt locurile ideale. Mai apoi, daca ai sansa ar fi bine sa vezi si daca acest dj nunta care ar putea fi contractat are un playlist pe gusturile tale. Cred ca este una din cele mai frumoase experiente aceea de a trece de la o piesa, la o alta piesa preferata, bineinteles avand mare grija ca intre toate aceste piese sa fie si dintre preferatele invitatilor.

Cand alegi restaurante nunti trebuie sa ai multe lucruri in vedere Trebuie sa fie un restauran usor de gasit cu locuri de parcare indeajuns de multe pentru masinile invitatilor cat si pretul meniului. La o adica trebuie sa ai grija ca darul sa acopere potentialele pierderi sau pe cei care dintr-un motiv sau altul nu vor ajunge. Eu iti urez succes si casa de piatra!

Dorul de casa

Dorul de casa este un tip particular de singuratate care ne nepadeste sufletul atunci cand suntem departe de casa. Pentru romani deja e un sentiment cu care s-au obisnuit si asta pentru ca mii de concetateni pleaca pentru un trai mai bun in strainatate, lasand totul in tara pentru cateva zeci de euro mai mult si o viata de caine. Pentru unii oameni sentimentul asta poate sa fie distrugator. Se estimeaza ca peste 70% dintre oamenii care s-au mutat departe de casa sufera de aceasta boala moderna, in vreme ce pentru doar cateva procente acest sindrom al dorului de casa poate sa duca si la depresie puternica.

In cazurile severa asistam si la atacuri de panica, insomnie, cosmaruri si retragere in sine, o lipsa de chef accentuata si respingerea oricarui contact cu partenerii de viata. Dorul de casa nu e o noutate. In Odiseea lui Homer, acolo unde, sub un nume formal, acesta descrie cu maiestrie sentimentul de singuratate si frustrare pe are un soldat elvetian il resimte atunci cand e departe de casa. In secolul XVII, dorul de casa era perceput ca o boala foarte grava care putea duce la deces daca nu era tratata la timp. Dupa aceasta perioada, opinia publica si-a schimbat perceptia despre ea si era copilaresc sa ai asa ceva-asa ceva simtea doar scolarul aflat in prima lui saptamana intr-o tabara, departe de parinti. Asta inseamna ca am incetat sa mai vorbim despre ea, dar aceasta inca exista si nici nu prea cunoastem multe despre ea.

Stim totusi ca anumite lucruri o declanseaza si ca altele o pot agrava, dar doar atat. Facebook-ul ne mai poate alina din dorul de casa insa e un reminder rece al faptului ca pozele nu inlocuiesc o realitate cruda. Pana la urma, dorul de casa nu are cum sa dispara complet decat daca dispare si cauza care l-a produs, adica revenim acasa.

Avantajele cumpararii lazilor frigorifice sau congelatoarelor orizontale

Randamentul si consumul de curent, spatiul de depozitare cat mai mare, cam acestea ar fi criteriile in functie de care ne alegem electrocasnice atunci cand suntem intr-un magazin sau ne uitam printre rafturile online pe internet. Daca e sa ne referim doar la aparate frigorifice speciale pentru congelare, atunci adaugam dispunerea si designul, pentru ca avem congelatoare orizontale si verticale. La cele verticale e problema cu depozitarea si cu spatiul, cateodata insuficiente, dar la congelatoarele orizonatale sau lazi frigorifice, toate aceste criterii sunt indeplinite.

E suficient sa ne uitam la cateva lazi frigorifice de la magazinul online Rombiz si vom vedea ca au o eficienta mai mare si capacitati de depozitare superioare celor verticale. Congelatoarele orizonatele au consum de energie electrica mai mic cu pana la 25% fata de cele verticale, intrucat greutatea usii orizontale apasa pe garnitura si etansarea e perfecta, nu exista pierderi de agent de racire. Produsele identice in cantitati mari se pot depozita mai bine, la fel si cele voluminoase si cu forme neregulate. Cosurile metalice suplinesc lipsa rafturilor de la congelatoarele verticale, au incuietori de siguranta pentru a-i proteja pe cei mici, care pot avea tendinta sa intre in spatiul de depozitare.

Autonomia fara curent foarte mare a lazilor frigorifice, pana la 72 de ore fata de doar 32 de ore maxim la cele verticale, este un plus la aceasta categorie de produse intrucat le face perfecte pentru zonele unde intalnim adesea pene de curent. De asemenea, sunt si mai ieftine, au un nivel redus de zgomot, sub 40 dB, au clase climatice mai mult decat eficiente si conditii de depozitare rezonabile. Asta nu inseamna ca putem sa amplasam congelatoarele orizontale in incaperi unde temperaturile depsesc constant 40+ grade Celsius.

Multe modele au si termostat pentru a regla temperatura de congelare in functie de nevoi, reducandu-se astfel consumul de energie electrica in anumite perioade. Lazile sunt usor de intretinut, se pot amplasa oriunde, chiar si in garaj si in pod, se pot curata usor, prin stergere cu substante speciale de igienizare si rezista chiar si 10-15 ani daca sunt folosite corect si sunt respectate indicatiile din cartile tehnice.

Rochia neagra

O rochie neagra micuta este un articol vestimentar foarte util in garderoba oricarei femei. Cu toate astea, rochia nu prea are o istorie atat de roz. Inainte de 1920, rochiile negre erau purtate doar de vaduve pentru a arata ca isi plang sotul. Barbatii purtau costume negre, femeile rochii negre. Hainele de doliu erau purtate cel putin doi ani. Regina Victoria a purtat negru 40 de ani pentru a deplange moartea sotului sau, Printul Albert. Din 1926, rochiile negre au parasit latura morbida si au devenit o imbracaminte la moda, gratie lui Coco Chanel, care a creat o rochie neagra mica, scurta, LBD. Rochia a fost numita Chanel’s Ford, pentru ca orice femeie si-o putea permite, indiferent de status social si clasa sociala. Rochiile negrea au fost popularizate si de actritele de la Hollywood in timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial, cand au devenit uniforma pentru femeile care mergeau la munca.

Zona Bran-Moeciu, o alegere perfecta atat pentru turisti, cat si pentru un team building

Daca ai nevoie de liniste si de relaxare pentru cateva zile, zona Bran-Moeciu iti poate oferi cele mai bune conditii pentru o vacanta de neuitat. Peisajul salbatic si obiectivele turistice numeroase care se pot vizita in acest tinut de basm, impun zonei Bran-Moeciu un aspect pitoresc, si ii aduc un plus de valoare in privinta modalitatilor diverse de petrecere a timpului in concediu. Punctele de cazare Bran Moeciu ii intampina pe turisti cu cele mai bune servicii, cele mai bune conditii de cazare si dotari care includ internet, sistem centralizat de incalzire, curatenie permanenta in camere si cele mai bune mancaruri cu specific local.

Pentru a obtine un loc intr-o astfel de unitate de cazare Bran e suficient sa faci o rezervare din timp si, fara cheluieli prea mari, poti sa petreci cele mai frumoase zile de concediu pe care le-ai avut vreodata. Odata ajuns in zona Bran-Moeciu, turistul poate vizita Cetatea Rasnovului, Muntii Bucegi, Piatra Craiului, Cheile Rasnoavei sau Pestera Dambovicioara, Castelul Bran. Daca mai adaugam si pesterile de o frumusete deosebita, vom descoperi ca alegerea acestei zone pentru vacanta este una inspirata. Cazarea la hotel presupune preturi mai mari, insa se pot alege si pensiuni, unde conditiile de cazare pot sa nu se ridice la nivelul celor de la hotel, dar dotarile sunt cam la fel, gazdele pot pregati mancare pentru turisti, ii pot ghida prin imprejurimi.

Pentru cine cauta lux si confort maxim o cazare Bran Moeciu la hotel este solutia ideala, acolo unde exista si restaurant, preparate delicioase si diverse facilitati pentru petrecerea timpului liber in cele mai creative moduri. Firmele care cauta un loc perfect pentru un team building pot alege aceeasi zona si un hotel cu cea mai buna oferta, care sa includa si sali de conferinta sau spatii speciale pentru discutii in materie de afaceri.

Animalele pot muri din cauza singuratatii

Credem ca singuratatea e un sentiment de tristete maxima si sunt multi care sunt de parere ca animalele nu au astfel de sentimente si perceptii. Nu e adevarat si o putem dovedi. Un studiu despre efectele izolarii sociale si singuratatii asupra papagalilor gri africani a scos la iveala ceva foarte ciudat. Telomerii sunt sectiuni din ADN care sunt raspunzatoare de reglarea stabilitatii cromozomiale. Pe masura ce pasarile imbatranesc, varsta lor este reflectata in lungimea telomerilor. Papagalii de noua ani care sunt tinuti in custi singuri au aceeasi structura a telomerilor ca unele pasari care socializeaza si au 23 de ani. Asta demonstreaza clar ca stresul izolarii si singuratatii este atat de real incat degradeaza materialul genetic al pasarilor cu o rata incredibila. Si furnicile sufera din cauza singuratatii. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au aflat in urma unor studii ca, separand o furnica de restul coloniei, ii reduci speranta de viata cu 91%. De ce? O furnica singura este incapabila sa digere mancarea. Furnicile din grup regurgiteaza si impart mancarea cu restul grupului, in vreme ce o furnica este nevoita sa puna la pastrare tot ce mananca si sa moara de singuratate la propriu.