My Blog List

Situatii bizare pentru care exista un cuvant descriptiv

Pu’ukaula. Jocurile de noroc pot duce la pierderea multor lucruri. Unii isi pot pierde casa sau masina. Daca isi pierde casa, e posibil ca barbatul sa-si piarda si femeia, care se duce dupa altul care are casa si masina la usa. Insa exista o metoda si mai directa prin care un barbat isi poate pierde femeia la masa de poker.

Definitia cuvantului hawaian pu’ukaula este a pune sotul sau nevasta drept miza intr-un joc de noroc. Poate parea o metoda desprinsa din filme sau practicate doar de oameni bolnavi, dar, in realitate, se intampla mai des decat ne-am putea imagina. Doua incidente au fost raportate in India. In ambele cazuri, femeia a scapat cand barbatul se pregatea sa i-o „inmaneze” castigatorului jocului de noroc. In alta situatie, localnicii au trebuit sa pazeasca casa in care se ascundea nevasta pentru a o feri de sotul care o cauta innebunit pentru a o preda castigatorului jocului de noroc. Okuri-Okami. Este un cuvant japonez care inseamna un barbat care se preface a fi foarte ganditor si se ofera sa se intalneasca cu o fata acasa la ea numai pentru a o molesta odata intrat in casa ei. Cazurile in care apar astfel de situatii sunt rare in Japonia, dar exista. Intr-o statistica recenta se spune ca 2.4 femei din 100.000 au fost supuse unor atentate la intimitatea sexuala in timpul unui an, in timp ce 84 de femei dintr-o 100.000 erau supuse unor astfel de perversiuni in SUA. Ideea e ca foarte putine sunt raportate in Japonia.

Astfel de cazuri sunt asociate cu violul si comportament sexual deviant. De foarte putine ori te astepti, ca femeie, ca un prieten sau cunoscut, care te conduce acasa, sa te dezbrace imediat ce intri in sufragerie si sa te nenoroceasca pe viata.