My Blog List

Litoralul bulgaresc sau cel romanesc

In urma cu ceva vreme citeam un articol pe un forum de specialitate in care unul dintre utilizatori incerca sa-i convinga pe ceilalti participanti la discutie, de faptul ca doar cei nostalgici mai vin pe litoralul romanesc si de fapt nu mai este nimic interesant ce ne poate motiva sa alegem litoralul romanesc. Daca analizez porblema din punct de vedere al calitatii servicilor, putem afirma ca patronatele din turismul bulgaresc sunt mult mai bine organizate, si poate investitiile facute de nemti in perioada post comunista au avut un rezultat favorabil pentru tursmul bulgaresc.

Totusi de ce litoralul romanesc? Imaginea pe care foarte multi o asociaza cu litoralul romanesc este aceea de hoteluri comuniste, servicii de proasta calitate, plaje neingrijite. Aceasta imagine nu mai reprezinta de mult litoralul romanesc, in special daca discutam de nordul litoralului, unde investitorii au mizat pe o perioada estivala prelungita si servicii la standarde europene. Si aici avem exemplu Phoenicia Holiday Resort un complex turistic ce ofera servicii all inclusiv, si lista poate continua cu hotel Amiral, Savoy, Majestic etc. Mai la sud avem o alta statiune ce ofera un raport calitate pret avatajos, si daca ai cautat cazare costinesti, cu siguranta ai gasit un numar ridicat de oferte turistice, in majoritate reprezentate de pensiuni particulare sau vile.

Cunoscuta si sub denumirea de "statiunea tineretului" in Costinesti poti sa te distrezi in cele mai mari discoteci in aer liber de pe litoral. Discoteca Tineretului este situta in centrul statiunii, si ofera in fiecare seara show-uri si reprezentatii ale unor artisti de renume din Romania.