My Blog List

Top 10 cele mai bune restaurante din lume

Revista britanica „Restaurant” a creat anul trecut un top al celor mai bune restaurante de pe Terra. Cele mai luxoase restaurante de pe mapamond s-au reunit in Top 50 al celor mai bune restaurante din lume. Acest top a fost decis de peste 900 de experti in gastronomie, maestrii bucatari si experti culinari. Ocupantele primelor 10 pozitii pot fi urmarite in articolul urmator:

10. Vendôme – Bergisch Gladbach, Germania;
9. Steirereck – Vienna, Austria;
8. Arzak – San Sebastián, Spania;
7. Dinner by Heston Blumenthal – London, Marea Britanie;
6. D.O.M. – São Paulo, Brazilia;
5. Eleven Madison Park – New York, SUA – reprezinta gastronomia americana.
4. Mugaritz – San Sebastián, Spania – al doilea cel mai bun restaurant din Spania este detinut de maestrul bucătar Andoni Luis Aduriz. Cel mai bun restaurant din Spania este si cel mai bun restaurant din lume, potrivit acestui top.
3. L’Osteria Francescana – Modena, Italia – cel mai bun restaurant din Italia este unul avangardist. Detinatorul acestuia este Massimo Bottura.
2. Noma – Copenhaga, Danemarca – a fost pe locul I in ultimii doi ani, insa in ultimul top a facut schimb de pozitii cu detinatoarea locului I din topul curent.
1. El Celler de Can Roca – Girona, Spania – este restaurantul detinut de trei frati spanioli. Unul din frati coordoneaza activitatea din bucatarie, altul este patiser si ultimul este maestru somelier. Acest restaurant a ocupat locul al II lea timp de doi ani la rand.

Franta si Statele Unite ale Americii sunt statele cel mai bine reprezentate in acest top. Chiar daca nici un restaurant din Romania nu a ajuns in topul celor mai bune restaurante din lume, va invitam sa incercati un incredere preparatele maestrilor bucatari din tara noastra. Capitala este a voastra! Cautati online restaurante bucuresti si veti descoperi aici restaurante de top de la noi din tara.