My Blog List

Vrei sa fii sotia mea? Like!

Oferirea inelului de logodna este cu siguranta cel mai asteptat moment din viata fiecarei femei. O simpla bijuterie se transforma instantaneu intr-un amalgam de trairi si visuri, toate finalizate cu o promisiune: El vrea ca Ea sa ii ramana alaturi tot restul vietii, la bine si la rau, “pana ce moartea ii va desparti”. Astfel, un simplu inel, care pana nu de mult zacea pe rafturile prafuite ale unei bijuterii, se transforma acum in garantia promisiunilor Lui, in fata Ei. Asadar, prin adoptarea pozitiei regulamentare de asezare a unui genunchi pe orice suprafata posibila si cu un tremur in glas, individul care isi ascunde cu greu emotiile, isi intreaba partenera: “Vrei sa fii sotia mea?” Sau, ma rog, acesta era scenariul clasic de cerere in casatorie al tuturor indragostitilor de pe mapamond.

Dar cum lumea s-a modernizat si obiceiurile s-au schimbat, acum cererile in casatorie sunt departe de a mai fi monotone si previzibile. Fiecare isi doreste ca acest moment sa ramana unic in viata si cauta prin orice mijloace sa il transforme in ceva diferit si inedit. Deja s-a avansat catre cererile in casatorie sub apa, in timp ce sar din avion sau la umbra vreunei piramide antice, care a stat marturie multor promisiuni, in timp. Nu mai este de mult un secret ca o cerere in casatorie trebuie sa aiba loc intr-un decor cu adevarat special, aparte de tot ceea ce s-a realizat pana in prezent. In fond, cum am putea sa ne mai laudam pe Facebook ca am trait cel mai frumos moment al vietii noastre, daca nu ar fi asa? Si-atunci, incepe agitatia.

O cerere in casatorie ar trebui sa fie epica, ca ulterior, pozele si filmarile de pe toate conturile de socializare sa primeasca cat mai multe like-uri si comentarii. Daca atunci cand te duci la baie si dai check in, primesti 50 de like-uri in mai putin de un minut, inchipuiti-va ca un astfel de moment trebuie sa ramana memorabil. Luand in calcul toti acesti factori, El va trebui acum sa nu piarda nimic din vedere. De la inel, flori, decor sau locatie, totul trebuie stabilit in amanunt. Momentul culminat apare la final, cand, cuprins de emotie si nerabdare, cavalerul de pe calul alb, uita de tot ceea ce a planificat, aseaza timid un genunchi in pamanat, ridica privirea spre cer si cu inelul in buzunar, o intreaba: “Vrei sa fii sotia mea?”