My Blog List

Importanta camerelor de supraveghere in penitenciare

Sistemele de supraveghere video au devenit esentiale in asigurarea securitatii eficace in inchisori si in centrele de corectie. Incidentele care implica violenta din partea unui detinut, consumul de droguri si abaterea de la reguli a organelor abilitate sunt doar cateva exemple ale actelor nefericite care pot aparea in interiorul zidurilor inchisorii. Progresele in tehnologia de supraveghere video permit acestor facilitati sa modernizeze sistemele, in scopul de a asigura un nivel sporit de siguranta pentru detinuti, dar si pentru angajatii centrelor de corectie si a inchisorilor. 

Ce beneficii exista?

Acoperire vizuala imbunatatita - multe inchisori si centre de corectie sunt expansive, avand o varietate de domenii, toate necesitand o monitorizare atenta. In timp ce gardienii si ofiterii de politie nu pot fi peste tot in acelasi timp, camerele de supraveghere pot oferi o acoperire continua a unui intreg segment.

Monitorizarea activitatii detinutilor
- prezenta constanta a unor camere supraveghere contribuie la ajutorul ofiterilor de la fata locului, la activitatile suspecte ale detinutilor si pot preveni incidentele din inchisoare care scapa de sub control.

Furnizarea de dovezi vizuale
- imaginile de supraveghere din arhiva reprezinta o resursa extrem de valoroasa pentru anchetele asupra incidentelor din penitenciare.

Mentinerea ordinii in zonele comune - locatiile unde se convoaca grupuri mari de detinuti, cum ar fi zonele de servit masa si cele de recreere, necesita supraveghere continua.

Reducerea frecventei atacurilor
- in inchisori si in centrele de corectie tensiunea este mare, iar luptele sunt inevitabile. Camerele de supraveghere descurajeaza un astfel de comportament si ajuta la analizarea incidentelor de violenta.

Prevenirea traficului de droguri
- sistemele de supraveghere video ajuta in prevenirea contrabandei printre detinuti, ajutand la evitarea introducerii de substante ilegale in penitenciar.

Monitorizarea comportamentului ofiterilor
- cazurile in care gardienii si ofiterii actioneaza in afara legii fata de detinuti, pot fi prinse pe camera. Astfel de materiale sunt folosite in anchete si pot ajuta la prevenirea abaterilor in viitor.

Transport mai sigur
- camerele de supraveghere instalate in holurile penitenciarelor si de-a lungul celulelor asigura un nivel sporit de siguranta atunci cand detinutii sunt escortati/transferati. Intr-un magazin camere supraveghere, veti gasi informatii si modele de camere de supraveghere potrivite pentru diverse situatii.