My Blog List

Beneficiaza de un tratament eficient pentru transpiratia excesiva

Intocmai ca un apartament care are nevoie de aer conditionat cand e foarte cald, asa si corpul nostru trebuie sa se racoreasca cumva pe timpul verii sau iarna, cand suntem imbracati prea gros. Atunci cand temperatura corpului e prea mare patru milioane de glande sudoripare incep sa secrete transpiratie, un lichid care raceste imediat pielea si mentine constanta temperatura intregului corp.

In situatiile extreme, cand transpiram excesiv in orice situatie, e vorba de o boala numita hiperhidroza, tradusa medical printr-o stimulare prea mare a glandelor sudoripare venita dinspre sistemul nervos. Hiperhidroza primara, cea mai intalnita forma a acestei boli care poate fi vindecata prin tratament cu antibiotice speciale, apare mai ales in zona mainilor, piciorelor, axilei, fetei si e simetrica. Ciudat sau nu, ea nu apare si in timpul somnului si poate persista o saptamana, dupa care sa dispara pentru a reaparea iarasi in alta perioada greu de determinat. Cam 3-4% din populatia globului sufera de transpiratie excesiva, dar foarte putini apeleaza la specialistii unei clinici de dermatologie pentru a primi un tratament transpiratie eficient si cu rezultate vizibile.

Controlarea transpiratiei excesive se poate face astazi, din fericire, cu un tratament destul de simplu, constand in toxina botulinica, nimic altceva decat o proteina naturala si purificata care are rolul de a stopa secretia substanelor chimice din sistemul nervos care-l determina sa porneasca glandele sudoripare. Desi e un tratament de moment, folosirea toxinei botulinice este deja aprobata pentru transpiratia in exces de la nivelul palmelor, axilei sau picioarelor. Tratamentul cu toxina botulinica se realizeaza prin injectare intr-o perioada de 20 de minute, doar la nivelul glandelor sudoripare. Dupa doua pana la 14 zile va aparea efectul mult dorit, oprirea transpiratiei in exces, dar dupa 8 luni va trebui reluata procedura medicala intr-o clinica dermatologica.

La Clinica Hebra Dermatologie va puteti trata transpiratia excesiva prin cele mai noi procedee si tehnici specifice, putand sa beneficiati si de alte servicii de tipul celor pentru cartografierea alunitelor sau de cele de chirurgie dermatologica si testare alergii cutanate. Echipa de medici dermatologi va ofera in orice situatie solutii inedite de tratament, eficiente si de durata.