My Blog List

Valea Loirei – Castele, Istorie, Cultura

Agentiile de turism din Romania, dar nu numai, popularizeaza ca destinatii turistice in Franta castelele de pe Valea Loirei si desi e drept ca sunt unele dintre punctele de interes cele mai cautate in Franta, la fel de adevarat este si ca celebrele si numeroasele castele de pe Valea Loirei vin la pachet cu si mai multe „comori” de descoperit de catre turistii avizi de frumos si de cunoastere.

Valea Loirei inseamna peisaje superbe, inseamna rauri, inseamna orase incarcate de istorie si pline de viata (Orleans fiind numai unul dintre ele), inseamna cetati medievale – Chinon sau Loches, inseamna satucuri incarcate de frumusetea locurilor, inseamna parcuri naturale precum cele din Anjou sau La Brenne, dar si delicatese incredibile si unele dintre cele mai bune vinuri din Franta. Inseamna mostenire culturala, inseamna istorie, inseamna traditie si simt estetic deosebit. Poate ca nu intotdeauna o vacanta in Franta poate fi atat de lunga pentru a permite o vizita la castele de pe Valea Loirei, poate ca unii vor opta pentru Paris exclusiv, sau poate altii vor prefera Riviera Franceza sau cateva zile la Disneyland, insa in mod cert cateva zile petrecute pe Valea Loirei vor fi o experienta de neuitat. Iar la asta va contribui si asistenta pentru planificarea vacantei oferita de aeroshuttletransfers.ro, cei care in egala masura se pot ocupa si de transferul de la aeroport la locatia unde va este asigurata cazarea, dar si de alte transferuri, in functie de preferinte.

De asemenea, cu Aero Shuttle Paris Transfers daca va aflati in vacanta la Paris puteti opta si pentru o excursie la castelele de pe Valea Loirei, care va include opriri la trei dintre cele mai celebre dar si cele mai frumoase castele de aici – este vorba despre castelul Chenonceau, Castelul Chambord si Castelul Cheverny. Vizita la castele va dura 14 ore, iar itinerariul se va putea alcatui in functie de doleantele turistilor, care bineinteles vor beneficia si de sofer-ghid.