My Blog List

Despre cursele de masini

Spre surprinderea unora, sotului chiar ii plac cursele auto si moto...de ce? foarte greu de dat un raspuns clar… poate datorita efortului pe care il depun acei 20 de oameni care iau parte la cursa… Unii ar spune ca vezi Doamne ce greu e sa conduci o masina,  sau o motocicleta timp de o ora si ceva, poate doua ore… dar incercati sa faceti asta la capacitate maxima, daca nu in realitate incercati un simulator, si va garantez ca va veti schimba parerea.

Poate ii plac cursele de masini si auto pentru a vedea  cum evolueaza tehnica, sa vada ce limite se pot atinge… dar si asa daca luam in considerare faptul ca recordul de viteza, intr-o cursa de F1,  inca ii apartine lui Jean Alesi de acum vreo 15 ani, oare la ce evolutie a tehnicii asistam… Nu sunt doar bani investiti aiurea….?
Ei bine sincer va spun ca nu.  Si asta pentru ca in ziua de azi se pune foarte mult accent pe siguranta, si deoarece acum 10 ani era foarte periculos sa conduci o masina de curse, s-au luat masuri care sa sporeasca siguranta pilotilor, iar acele elemente de siguranta in cativa ani se vor folosi si la masinile de serie care le va putea cumpara oricine… Asa ca vizionare placuta…