My Blog List

Aragazurile electrice, o alternativa excelenta pentru un gatit profesional

Ne-am obisnuit sa cumparam electrocasnice mari, hote, cuptoare incorporabile si alte produse clasice, fara prea multe functii, mergand pe criteriul performantei si rezistentei pe termen lung. Cu toate astea, cand e vorba de aragaz, clasicul nu prea e de dorit, intrucat clasic inseamna in primul rand alimentare cu gaz si cuptor pe gaz, ceea ce nu e neaparat un lucru rau, insa randamentul nu e asa de bun precum in cazul unui cuptor electric si a unor plite electrice.

La un aparat de gatit electric, temperatura se poate regla si mentine constanta, programele de gatire sunt diverse si complexe, nu necesita prea multe operatiuni pentru a se ajunge la o temperatura de gatire optima si la niste mancaruri gustoase in timp scurt. Gatirea este mult mai rapida decat la un aparat pe gaz, mai uniforma, intrucat exista un ventilator care raspandeste caldura, se poate opri automat cu ajutorul unui timer. La nevoie, la unele modele, se poate incalzi doar partea de sus, doar parte de jos sau ambele parti din cuptor, carnea se poate dezgheta mai usor cu functia speciala, in timp ce grillul special va permite sa obtineti un toast foarte gustos. Termostatele se pot seta de la 50 la 260 de grade Celsius, aveti la dispozitie si ceas de programare, aragazul oprindu-se dupa timpul stabilit in timp ce dvs. va puteti rezolva toate treburile din gospodarie fara grija ca veti arde mancarea. Intretinerea aragazurilor electrice se poate face extrem de usor, toate suprafetele sunt plane, nu aveti nevoie decat de o carpa umeda si putina crema de curatat aragazul si aparatul dvs. va arata ca nou.

 Daca va doriti ceva mai sofisiticat puteti lua un aragaz electric cu patru arzatoare vitoceramice, cu patru zone de gatit, puteri mai mari ale arzatoarelor, dar si cu rotisor si iluminare cuptor. Electric nu inseamna automat si consum mare de energie electrica, acest tip de aparate de gatit fiind reglate in asa fel incat sa aiba randament maxim si sa consume foarte putin curent.