My Blog List

Diferenta dintre job si cariera

In ziua de azi este tot mai greu sa te pozitionezi pe un anumit job, fie el jobul visurilor tale sau nu. Site-urile de recrutare sunt tot mai multe si nu stim in care sa avem incredere, sau avem incredere in toate insa nu le acordam suficienta atentie.

Un job poti gasi numai tastand pe Google locuri de munca Timisoara, de exemplu, insa o cariera iti faci mult mai greu. Diferenta dintre job si cariera nu o stiu prea multi iar cei care o stiu, sunt obligati de imprejurari sa o ignore. Tot mai multi tineri isi doresc o cariera, inteleasa ca recunoasterea succesului intr-o activitate profesionala oarecare sau accederea la o pozitie socio-profesionala inalta. 

Dupa cum ne arata etimologia cuvantului, cariera ramane, inainte de toate, o cale pentru vehicule lente si nu se lamureste pe deplin decat retrospectiv. Singurul bagaj indispensabil pentru acest drum este cel al principiilor. Acestea ne vor permite sa ne pastram orientarea si sa nu confundam punctele cardinale din viata noastra. Deoarece cariera depinde de o multitudine de factori care nu tin de noi (de la contextul socio-economic pana la preferintele sefului), respectarea principiilor noastre ne va conferi, in ciuda erorilor pe care le vom comite, linistea ca am actionat intotdeauna in conformitate cu noi insine.