My Blog List

Abilitati extraodinare aparute in urma unor afectiuni uimitoare

Amintirea oricarui detaliu. Si daca tot a venit vorba de notite, ce ar fi daca nu ar trebui sa mai luati notite niciodata? Ce ar fi daca ati putea sa va amintiti perfect detalii despre ceva ce s-a intamplat acum opt ani? Un barbat pe nume Aurelien Hayman are o memorie deosebit de puternica si de precisa. Boala sa se numeste hipertimesia, ceea ce s-ar putea caracteriza prin memorie autobiografica extrema.

Aceasta conditie poate sa permita celui care o poseda sa isi aminteasca absolut orice din toata viata. Chiar daca ceva s-a intamplat acum cateva zile sau acum 10 ani, acesti indivizi care sufera de o astfel de boala isi pot aminti precis orice mic detaliu, fara ezitari. De asemenea, poate sa isi aminteasca si ce zi din saptamana era acum cateva luni sau ani sau ce fel era vremea. Conditia medicala a pacientilor nu reprezinta nici un pericol pentru sanatate. Abilitatea de a sta treaz 24 de ore pe zi. Cam cum v-ati descurca daca ati dormi doar trei ore pe noapte? Probabil ca bine, insa ce ar fi daca nu ati dormi deloc nici cand sunteti mic? La doar trei ani, Rhett Lamb dormea foarte putin pe zi. Nici macar nu reusea sa atipeasca asa cum o face un om normal. Pur si simplu a inceput sa stea treaz pana la 24 de ore. Insa aceasta conditie are repercusiuni asupra modului in care micutul si-a dus viata, nu a mai fost asa de jucaus.

Malformatia chiari este raspunzatoare de aceasta abilitate ciudata. Craniul nu este suficient de dezvoltat pentru a adaposti tot creierul-ca si cum creierul ar fi fost impins in canalul spinal. Starile de rau, dureri de gat, probleme cu echilibrul, problemele cu vorbirea sunt doar cateva dintre simptomele asociate acestei afectiuni. Prin operatie micutul a reusit sa scape de aceasta conditie.