My Blog List

Moda si stilul personal nu trebuie sa se excluda reciproc

Moda este o entitate care se schimba de la an la an, de la zi la zi. Nu poti sa spui ca esti la moda pana cand nu te uiti prin strainatate si vezi ce se mai poarta. Daca vrei sa nu cazi in capcana de a alege la primul impuls si a face o prostie vestimentara ca sa atraga zambetele celor din jur trebuie sa stii anumite lucruri esentiale.

Pe primul loc e culoarea. Nu alege haine care sunt colorate alfel decat fata ta, care sunt prea contrastante cu fata. Ai ochi frumosi, scoate-i in evidenta, nu-i ascunde in spatele unor culori stridente. Mai rau, uneori, culorite te pot face sa arati foarte prost. De exemplu, o fata palida nu are voie sa aiba in apropiere alb si in nici un caz ceva strident. Numai dupa ce vezi exact cam ce nuante se potrivesc cu aspectul fizic poti alege hainele cele mai bune. La alegerea esarfelor e important sa le probezi cat mai mult timp, sa le apropii de fata si sa vezi daca sunt in ton cu nuanta tenului tau. Ca sa pari mai slaba nu e neaparat sa fii neagra de sus pana jos, poti alege si culori monocromatice, sau, daca nu te incanta, poti asocia negrul cu bleumarinul, si oricare dintre cele doua culori cu maro sau bej, sa zicem. Nu trebuie nici sa ai o multime de culori in intregul tinutei tale pentru ca poti da senzatia de clovn, mascarici, om care vrea sa iasa in evidenta si nu stie cum, asa ca apeleaza la cromatica articolelor vestimentare.

Femeile cu sanii mari pot purta culori inchise doar in zona lor, iar in partea de jos culori cat mai deschise, pentru a se crea un contrast frumos, placut privirii. Materialele moi, care cad foarte frumos si invaluie tot trupul sunt deosebit de utile si recomandate in locul celor mai rigide, care iti scot in evidenta pana si cele mai ascunse deformari. Cel mai important accesoriu in garderoba unei femei e sutienul de sustinere, care trebuie ales in functie de stil si nevoi personale si nu in functie de marimea pe care vrei sa o arati sub decolteu si culorile sau modelele extravagante cu care poti impresiona foarte usor. Fibrele naturale sunt de preferat celor sintetice pentru ca vor fi mereu la moda, nu vor iesi din tendinte chiar asa de usor cum iese sinteticul. In plus, poliesterul din care sunt facute majoritatea hainelor sintetice e daunator pielii si organismului, asa ca poti renunta imediat la ideea de a cumpara imbracaminte sintetica. Si daca tot am amintit de schimbari, nu te pune sa arunci tot ce gasesti prin dulap si nu e la moda. Cum stii, moda e schimbatoare si anumite tendinte pot reveni mai repede decat te astepti, asa ca poti purta iarasi hainele dupa o anumita perioada.

Pe final, trebuie sa stii ca nu te obliga nimeni sa te incadrezi perfect in tendintele modei, cum nu te obliga nimeni sa-ti scurtezi fustele sau sa umbli cu pantaloni cu talie joasa desi tie nu-ti place asa ceva, dar daca moda zice, se executa. Nici accesoriile nu trebuie purtate timp indelungat pentru ca lasi impresia unui stil „pompos”, plin de „brizbrizuri” inutile. Daca ai bust mare nu trebuie sa porti colier lung, asa cum, daca ai pieptul mare nu ai voie sa ai curele late.