My Blog List

5 beneficii ale sucului bio presat la rece

Sucul de fructe presat la rece este un nou trend care acapareaza piata produselor bio. Potrivit specialistilor, acest tip de suc trebuie sa fie preparat din fructe proaspete, crescute fara produse chimice. Presarea fructelor pentru a obtine suc poate fi facuta atat manual, cat si prin utilizarea unor ustensile speciale.
Exista multiple diferente intre sucul obtinut prin presare si cel obtinut cu ajutorul storcatoarele obisnuite de fructe, bazat pe sistemul de centrifugare. In primul rand, sucul presat la rece contine mai multe vitamine, minerale si enzine, decat sucul obtinut prin stoarcere. In al doilea rand, utilizand storcatoare pe baza de lame, riscul ca fructele sa se oxideze este mare. Mai mult decat atat, sucul presat la rece contine mai putine fibre sau bucati de fructe, decat sucul stors, iar acest lucru il face mai usor de baut.
  • Sucul presat la rece poate fi obtinut din numeroase fructe si legume. Aronia si sfecla rosie sunt doua dintre fructele si legumele al caror suc obtinut prin presare are numeroase beneficii pentru organism.
  • Avand un aport ridicat de vitamine, minerale si enzine, aceste sucuri bio presate la rece – aronia, sfecla rosie, ofera vitalitate si energie pe parcursul intregii zile; Imbunatatirea circulatiei sangelui este un al beneficiu adus de acest tip de suc, obtinut in primul rand din sfecla rosie; 
  • Sucul presat din sfecla rosie ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine in corp, iar sucul presat din aronie este bun pentru asigurarea elasticitatii vaselor de sange;
  • Atat sucul de aronie, cat si cel de sfecla rosie ajuta la scaderea nivelului de colesterol; Aceste sucuri pot duce la scaderea tensiunii arteriale, prevenind bolile cardiovasculare.

Cauta sucurile presate la rece pe site-ul bioportal.ro si convinge-te de multiplele beneficii ale acestora.