My Blog List

Muzica viselor

“Aud adesea muzica in visele mele, uneori cunoscuta, alteori deloc familiara…”,  “Imi place sa ma cufund din nou in visare, pentru ca totul este linistit si aud o muzica deosebita”… Sunt doar doua dintre marturiile foarte des intalnite ale oamenilor care spun ca aud muzica in visele lor.  Atunci cand stimulii exteriori – stresul, agitatia, galagia, munca etc – inceteaza, lasand loc linistii si stimulilor interiori, muzica isi face loc adesea in visele noastre, chiar cercetatorii din intreaga lume constatand ca muzica in vise este unul dintre fenomenele normale legate de lumea viselor. Cel mai adesea oamenii relateaza vise cu o muzica melodica, linstitoare, deloc agresiva, si care este usor de amintit in stare de veghe, fie in totalitate, fie pe segmente. Este si cazul ceor care isi cauta interpretarea viselor muzicale la Cevisez.ro, dictionarul online de vise cel mai complex.

Sigur, exista si cazuri in care oamenii nu isi amintesc muzica din vise, si mai ales daca este vorba despre versuri, acestea vor trece cu lejeritate in uitare, lasand loc doar melodiei. Muzica in vise poate fi o tema de background, asemeni coloanei sonore intr-un film, la fel de bine cum poate fi subiectul central al visului, in care cel care viseaza poate canta el insusi, fie vocal fie instrumental.

Cum sa ne amintim visele muzicale este o problema reala, asa cum, de altfel, o problema este si sa ne amintim visele obisnuite, de fiecare noapte. Insa pentru a ne aminti cadrul muzical al unui vis, esential este sa avem capacitatea de a transcrie in note muzicale ceea ce visam. De asemenea, pentru ca visul sa ramana clar si dupa momentul trezirii, este necesar ca trezirea sa se faca lin, nu prin mijloace sonore care sparg linistea camerei. Cateva modalitati de mentinere a atmosferei visului, la fel ca si alte subiecte de interes legate de lumea viselor sunt la dispozitia pasionatilor de oniric pe blogul Cevisez.