My Blog List

Cand sa iubim iarna

E imposibil sa iubesti toate partile din ceva sau de la cineva. Tot timpul trebuie sa fie ceva care sa ne faca sa strambam din nas, fie ca vorbim de persoane, evenimente, obiecte sau poate chiar anotimpuri.

Nu poti sa iubesti fiecare parte a iernii, la fel cum nu poate sa iti placa fiecare parte din vara, primavara sau toamna.

Si ce anume poate sa ne displaca la anotimpul alb? Pai, poate nu agream frigul excesiv. Poate nu ne place cand ne ingheata picioarele, mainile, nasul, urechile si alte parti ale corpului. Poate nu ne place nici ca trebuie sa punem pe noi jumatate din garderoba atunci cand iesim afara. Este posibil sa ne indispuna starea drumului. Poate unii dintre noi suntem mai predispusi la raceli si gripe in perioada asta.

Dar nu putem sa nu iubim iarna. Iarna avem ocazia sa dam startul unui nou an. Iarna putem sa ne impodobim casa. In anotimpul alb putem sa admiram orasele impodobite de sarbatori. Putem sa savuram un ceai fierbinte la adevarata sa valoare. Putem sa purtam puloverul cel mai gros. Iarna putem sa stam sub patura, la caldura, cu o cana de ceva fierbinte si sa citim o carte buna in intimitatea casei noastre. Iarna ne aduce cele mai bune varietati de vin fiert, cafea fierbinte, tuica fiarta si alte bauturi care au scopul sa ne revigoreze si sa ne aduca la viata.

Cum sa nu iubim iarna, cand asta e singurul anotipm in care putem sa facem oameni de zapada? Trebuie sa iubim iarna si pentru ca toate privelistile imbraca haine albe si ne inspira ideea de curatenie si puritate. Iubim iarna pentru ca, din cauza frigului, avem un motiv in plus sa fim mai aproape de cei dragi. Iarna sunt cele mai frumoase sarbatori. Iarna ne bucuram ca niste copii de venirea lui Mos Craciun si tot iarna avem ocazia sa daruim din suflet, atat celor dragi, cat si celor mai putin norocosi dintre noi. Nu spun ca avem nevoie de motive sa facem acest lucru sau ca in alta perioada a anului nu putem sa daruim, dar iarna este momentul cel mai propice pentru asa ceva.

Asadar, cum sa iubim iarna? Iubim iarna stand la caldura alaturi de cei dragi. Iubim iarna practicand sporturile de iarna. Iubim iarna savurand cele mai fierbinti bauturi. Iubim iarna purtand cel mai pufos pulover. Iubim iarna daruind. Iubim iarna fiind mai buni. Si nu in ultimul rand, iubim iarna pentru ca face parte din existenta noastra. Este nelipsita an de an, astfel ca, cea mai buna solutie este sa gasim motivele pozitive in tot ceea ce ne inconjoara. Keep Calm and Love Winter!