My Blog List

O vacanta cu amintiri maramuresene

Pentru cei care doresc sa se bucure de o vacanta petrecuta intr-o odaie zugravita in istoria stramoseasca, sa se infrupte din bucate traditionale sau sa rememoreze traditii prin experimentarea proprie, atunci trebuie sa stie ca Maramuresul este locul potrivit pentru asemenea amintiri.

Optiuni de cazare sunt multiple, iar o simpla cautare referitoare la pensiuni in Maramures vine cu alternative nenumarate concretizate in ospitalitatea localnicilor si caldura intampinarii cu palinca sau afinata. Lista vacantei incepe cu obiective turistice simple ce au puterea sa schimbe lumea si oamenii din jur. Cum adevarata valoare sta in ele, poate fi redescoperita frumusetea naturii, a traditiilor si a unei experiente romanesti. O vacanta cu amintiri maramuresene reprezinta cunoasterea unei ideologii, a unei zone conservatoriste in care obiceiurile si frumosul nu sunt alegorii ci povesti care isi asteapta constant exploratorii. Lasand la o parte pitorescul peisajelor sau traditia pastrata cu mandrie de localnici, zona poate fi ofertanta si din alte puncte de vedere caci iti ofera un stimulent psihic si energetic deloc de neglijat.

In apropiere de Baia Mare, la aproximativ 47 de kilomeri se afla localitatea Targu Lapus. Aceasta poate fi considerata un punct de pornire spre o minunata vacanta in depresiunea Transilvaniei, fiind de asemenea centrul comercial, folcloric si economic pentru Tara Lapusului. Obiectivele ce pot fi bifate vizeaza Rezervatia Cheile Lapusului, lacul Lighet si cateva manastiri din apropiere. Una dintre cela mai cunoscute asezari monahale este manastirea Rohia, insa majoritatea au o vechime de cel putin 100 de ani. Insasi localitatea are o vechime de peste 700 de ani, fiind atestata documentar de prin anul 1291. O scurta cautare privind cazare Targu Lapus prezinta o gama variata de alternative atat pentru turistii romani cat si pentru cei straini.

Pitorescul orasului si al imprejurimilor trezesc sentimentul apartenentei la natura si la originea umana primara: cea a bunatatii si a divinitatii care traieste prin orice fir de iarba.