My Blog List

Demachierea: un ritual obligatoriu

Am vazut efectul asupra pielii mele si nu este deloc placut. Daca ratez sa ma demachiez o seara, sunt sigura ca a doua zi voi avea tenul diferit. Oricat de obosita as fi sau chiar daca imi este lene, ma straduiesc ca demachierea sa fie un ritual in fiecare seara.

Nu sunt persoana exceselor. Folosesc putin fond de ten si pudra. Cei mai multi considera ca persoanele care nu folosesc niciun strop de machiaj sunt scutite de acest ritual. Insa, nimeni nu este imun la impuritatile si la praful care se depun in fiecare zi. Este important sa ne curatam tenul, pentru ca astfel ne mentinem pielea tanara si tonica.

Am crezut mult timp ca este necesar sa ma demachiez doar seara, pentru a elimina machiajul, insa este recomandat si dimineata, ca sa inlaturam excesul de sebum acumulat in timpul noptii. Trebuie sa aplicam produse specifice tipului de ten pe care il avem si sa ne hidratam corespunzator, cu creme si lotiuni tonice. Daca nu vrem sa folosim produse din comert, care alese gresit dauneaza tenului nostru, putem opta pentru uleiul de masline sau de cocos. Acestea au mai multe beneficii: sunt naturale, hidratante, eficiente pentru a indeparta impuritatile si machiajul.

Demachierea este un proces care nu ia mai mult de cateva minute, insa este de o importanta majora. Tenul nostru merita un astfel de efort!