My Blog List

Ghid in lumea termica

Energia o primim de la noptile cu somn adanc si odihnitor; fie ca sunt nopti instelate sau cu cativa nori acoperind luna, acestea sunt momentele in care ne putem bucura de liniste si de visele noastre. Starea naturala a organismului de reverie ne influenteaza sanatatea dar si vitalitatea de peste zi.

Un aspect necesar ce trebuie avut in vedere pentru a contribui la o buna calitate a somnului este asigurarea pe timpul noptii a unei temperaturi potrivite corpului nostru. Cei mai multi dintre noi folosesc pilote pentru a-si asigura confortul termic. In ceea ce priveste gradul de incalzire nu conteaza neaparat greutatea unei pilote cat umplutura acesteia. Cele mai calduroase pilote sunt cele umplute cu fulgi de gasca si sunt cele care ma duc cu gandul la bunicii nostri ce le umpleau cu acelasi continut sau cu lana si le numeau plapuma. Bineinteles ca in acele vremuri nu aveau si proprietati anti-alergice iar aceasta performanta o aduce in atentia noastra umplutara naturala de care se poate bucura si cel mai sensibil individ. Caracteristicile ce recomanda o pilota sunt asadar umplutura acesteia, capacitatea ei termica, calitatea si de ce nu greutatea pe care vrem sa o aiba. Pe langa insusirile ei tehnice, pilota poate purta amprenta propriei personalitati prin alegerea unui material adaptat firii personale precum si a unei culori adaptate incaperii ce o va onora.

Asa cum pentru suflet avem nevoie de protectie divina si trupului trebuie sa-i oferim cinstea de-a beneficia de cea mai buna invelitoare ce-i poate garanta o seara calduroasa si un somn pe masura. Un pat confortabil inseamna o lenjerie de calitate, o perna pufoasa si nu in ultimul rand o pilota a carei valoare consta in capacitatea ei termica. Ciclicitatea anotimpurilor este o buna masura a flexibilitatii pilotelor ce-n timpul iernii ne ofera caldura iar pe timpul verii pot fi revigorante.