My Blog List

Am învăţat...

Viaţa ne învaţă, fie că vrem, fie că nu vrem, zi de zi, câte o lecţie nouă.Uneori e ca la şcoală, suntem neatenţi şi sfârşim prin a fi mustraţi cu o  nota mică şi astfel suntem nevoiţi să învăţăm acea lectie încă o dată , pentru a o întelege şi pentru a ne intra în cap.

Trecând prin mai multe încercări, prin mai multe greutăţi, învăţăm să preţuim mai mult ceea ce avem, învăţăm să nu ne mai uităm în curtea vecinului ci să ne uităm mai mult  înăuntrul nostru şi să facem acolo lumina, pentru că totul porneşte din interior. Ai grijă de esenţa ta, nu lăsa pe nimeni să îţi fure acea sclipire din ochi. Se spune că ochii sunt oglinda sufletului, atunci, ce aş vedea dacă m-aş uita în ai tai? Pasiune? Iubire? Ură? Fericire? Tristeţe?  Totul se reflectă în exterior. Ceea ce simţi, ceea ce eşti, iese la suprafaţă prin gesturi mici, uneori printr-o simplă privire.

Am învăţat că picurand zilnic câte un stop de bucurie adun suficient cât să pot înota în ea..Da, stiu, depinde şi de mărimea picăturilor, te-ai prins. Am învăţat să nu mă mai pierd în nimicuri, să nu îmi risipesc energia în lucruri inutile, care nu îmi aduc nici un beneficiu. Am învăţat că pentru a ajunge să cunoşti fericirea trebuie să faci o primă impresie buna, că trebuie să scapi de întrebări, să dai deoparte orice fel de ezitare. Urmează-ţi întotdeauna primul impuls, primul instinct. Dacă cunoşti pe cineva pentru prima oara şi primul tău instinct este că acea persoană nu este compatibilă cu tine, atunci nu are rost să încerci să te minţi şi să fugi de primul tau impuls. Da, poţi să încerci sa legi o prietenie, însa în timp îţi vei da seama că  trebuia să asculţi de primul instinct. Am învăţat, că uneori, e bine să îţi laşi mintea pustie, să îţi opreşti toate gândurile, să stai întins pe spate şi să priveşti cerul .Am învatat că te afunzi dacă nu te înfrunţi. Daca ignori o problemă nu însemnă ca trece de la sine, tot ce vei face va fi să te afunzi mai mult in ea. Am învăţat că un nivel înalt poate fi atins şi de cei scunzi. Nu contează cum araţi, ce măsură porţi la pantof, ce culoare are părul tau, ci contează cât eşti de determinat să îţi atingi ţelurile.

În încheiere, îţi spun doar: continuă să înveţi, să te audepăşeşti, să te ridici deasupra propriilor tale aşteptări.