My Blog List

Idee de weekend - doua zile in Iasi

Mini ghid turistic Iasi
Cu siguranta, orasul Iasi are foarte multe de oferit turistilor, indiferent de preferintele personale ale acestora. De la istorie si pana la cultura, de la distractie si pana la relaxare, acest loc ofera vizitatorilor sai o multitudine de oportunitati de perecere a timpului liber si se lasa greu sters din amintirea celor care au ajuns aici.
Cum ajungem in Iasi
Sa ajungi in orasul Iasi nu este greu. Ai la dispozitie nu doar conexiunile feroviare spre majoritatea oraselor, dar si o sosea europeana ce trece prin centrul acestuia si un aeroport international, situat la doar cativa kilometri de el. Drumul cu masina, din Bucuresti pana in Iasi, dureaza, in mod normal, 7 ore, in timp ce un zbor cu avionul dureaza doar o ora.
Unde ne cazam in Iasi
Posibilitatile de cazare in Iasi sunt nelimitate si adecvate tuturor gusturilor si bugetelor. Fiind oras studentesc, pe perioada vacantelor se poate gasi cazare foarte ieftina in caminele studentesti, dar si in hosteluri si pensiuni. De asemeni, aici exista unele dintre cele mai vechi hoteluri de 5 stele din Romania, acestea bucurandu-se atat de prestigiu national cat si international. Doua dintre ele sunt situate chiar in centru orasului, in Piata Unirii, unul oferind o panorama superba asupra orasului.
Ce putem face in Iasi
Asa cum am mentionat in primele randuri, orasul Iasi ofera o gama larga de activitati, atat pentru tineret cat si pentru persoanele mai in varsta.
Fiind oras studentesc, Iasul abunda in oportunitati de distractie pentru studenti. Cele doua campusuri, dar si centrul si alte zone ale orasului gazduiesc, in fiecare seara, petreceri dedicate tinerilor, in nenumaratele baruri, cluburi, puburi si cafenele. De asemeni, oportunitatile culturale se gasesc la tot pasul, aici organizandu-se periodic expozitii, spectacole de teatru, concerte si multe altele.
Pe langa toate acestea, orasul Iasi este presarat de monumente istorice si biserici foarte vechi. Cu siguranta, daca ajungeti in aceasta locatie, este pacat sa ratati o vizita la Palatul Culturii, Casa Dosoftei sau Muzeul Unirii. Universitatea Alexandru Ioan Cuza este, de asemeni, o cladire foarte frumoasa, apartinand patrimoniului istoric.
Pasionatii de viata laica pot vizita manastirile vestite, din jurul Iasului, precum Cetatuia sau Barnova, dar si bisericile din oras, precum Mitropolia, unde sunt gazduite moastele Sfintei Parascheva sau Biserica Trei Ierarhi, un monument arhitectural deosebit. Biserica Golia se afla la doar cativa metri de acestea si este de o importanta deosebita, atat din punct de vedere laic, cat si cultural sau istoric.
Nu rata, daca vii in vizita in Iasi!
Daca vii in vizita in Iasi toamna, atunci trebuie sa faci o vizita in Gradina Botanica, unde, incepand cu luna Octombrie, aici se gazduieste o expozitie deosebita de Crizanteme si alte flori specifice acestui sezon. Si pe perioada verii, acesta este un loc deosebit si recomandat pentru relaxare.
Plimbarile pe Copou au fost cele mai apreciate, inca din timpurile vechi, in special Primavara si Vara, datorita aerului curat si inmiresmat pe care il confera numarul mare de tei batrani de aici. De asemeni, de pe Dealul Buciumului se poate vedea o panorama a intregului oras, acesta fiind locul preferat al localnicilor, in special seara.