My Blog List

Cum te ajuta un tutorial photoshop in lucrul si intelegerea programului?

Dezavantajul major al unui program de editare foto cum e Adobe Photoshop este ca exista atatea modalitati in care poti face anumite lucruri incat e cam greu sa le stii pe toate. Pentru ca sunt foarte multe meniuri si submeniuri, bare de instrumente complexe, optiuni peste optiuni, gasirea formulei eficiente si corecte pentru prelucrarea unor fotografii digitale poate fi foarte grea. Indiferent ca esti amator sau profesionist, singura cale ca sa iesi din impas si sa inveti niste trucuri foarte cool despre editarea foto cu acest soft este sa apelezi la un tutorial photoshop.

Tutorialele le gasesti fie in carti de specialitate, care iau la puricat intreg programul, fie pe Internet. Cu ce te ajuta un tutorial photoshop? In primul rand, te ajuta sa intelegi exact cum functioneaza anumite unelte, anumite optiuni, iti arata exact ce face fiecare, nu se rezuma doar la teorie, totul este practic. De exemplu, vrei sa decupezi o floare dintr-o imagine cu un camp de flori scaldat in soare. Intr-un astfel de tutorial vei gasi in primul rand niste explicatii despre metodele cele mai bune de decupare, despre ce instrumente sunt de utilizat in functie de expunerea fotografiei digitale si de contrastul sau. Apoi ti se va arata concret pe ce sa apesi si cum sa manuiesti intrumentele virtuale din bara de instrumente ca sa obtii cele mai bune rezultate. La final, poti primi si niste trucuri, ti se pot dezvalui alte metode la fel de usoare de decupare si poti sa inveti si cate ceva despre ce presupune operatiunea respectiva la nivel tehnic. In al doilea rand, in tutoriale gasesti practic si greseli pe care ai tendinta sa le faci si cum sa le eviti, multe idei de prelucrare mai avantajoasa, tipuri de formate care suporta diverse editari, noi modalitati si instrumente de editare foto.

Cele mai bune tutoriale vin din partea pasionatilor de fotografie sau profesionistilor, se gasesc pe bloguri, forumuri, site-uri de profil, sunt adaptate pentru cele mai noi versiuni ale programului, unele sunt bazate pe „Bible”-ul software-ului, adica pe manualul sau detaliat. De asemenea, pe unele site-uri poti pune si intrebari, poti sa prezinti diverse situatii intalnite de tine si vei primi rapid cele mai bune indrumari pentru a-ti rezolva in cel mai eficient mod nedumeririle legate de Photoshop.