My Blog List

Chitara electrica, reguli esentiale in alegerea unui instrument muzical deosebit

Daca esti pasionat de muzica si adori sa canti la chitara electrica trebuie sa stii ca in online poti gasi cele mai bune oferte de instrumente muzicale de calitate si la preturi fara concurenta. Inainte de a pleca la cumparaturi e bine sa te decizi ce fel de chitara iti doresti, ce marci preferi, ce modele, din ce sa fie construit corpul acesteia.

Lemnul din care va fi fabricata chitara electrica este cel mai important pentru ca de el depinde si rezonanta si modul in care se comporta chitara in timpul unei folosiri indelungate. In general, corpul de la chitara este confectionat din anin, frasin sau plop, mahon si tei. Sunt de evitat multilaminatele si modelele din placaj, cu o rezonanta foarte proasta. Conteaza foarte mult si forma corpului instrumentului muzical, ideal fiind sa poti canta si stand si in picioare, fara efort, accesul la freturile superioare trebuie sa fie cat mai facil. Antebratul trebuie sa se poata sprijini comod pe chitara, cheitele de acordaj sunt si ele foarte importante, trebuie sa se roteasca lin, sa nu scape, puntea e bine sa nu fie aleasa decat dupa ce stii ce fel de muzica vei intepreta la chitara. Tot de genul de muzica interpretat depinde si alegerea dozelor. Ele pot fi simple, single coil, duble.

Alt criteriu important de urmarit in alegerea instrumentului muzical perfect sunt freturile. Acestea sunt din otel inoxidabil si rezistente la uzura. Va trebui sa fii atent si la tastiera chitarei care ajuta la schimbarea tonalitatii sunetelor produse. Numai tinand cont de toate aceste elemente vei putea sa-ti alegi o chitara electrica care sa raspunda genului de muzica interpretat.