My Blog List

Cu orice sampon Wella SP parul tau va fi ingrijit in permanenta

Mai ales vara, parul trebuie ingrijit si hidratat cat mai bine pentru a nu se deteriora nici structura firului de par si nici aspectul sau general. In cele mai multe cazuri, sampoanele obisnuite indeparteaza sebumul de pe firul de par, care e un adevarat magnet pentru murdarie si microbi.

Cand alegem un sampon pentru spalarea zilnica, trebuie sa tinem cont de tipul de par, daca samponul produce sau nu spuma, daca se clateste usor si cat de repede se usuca parul. Daca ne referim la tipul de par, cu totii stim ca nu avem cum sa folosim un sampon Wella SP pentru par gras, de exemplu, pentru a spala un par care nu are probleme mari cu sebumul. De asemenea, nu se va folosi sampon pentru par deteriorat pentru un par sanatos si pentru probleme. Structura firului de par degradat nu e la fel cu cea a unui fir de par sanatos, asa ca actionarea asupra sa cu substante nepotrivite poate duce la deteriorarea sa pe termen scurt.

Foarte important este si capacitatea unui sampon Wella SP de a produce spuma, agentul de curatare al oricarui produs de ingrijire de acest tip. Cu cat mai multa spuma, cu atat mai bine, iar daca samponul mai e si natural, si mai bine. Un sampon bun se clateste usor si nu ramane „lipit” de firele de par sau de scalp, curata delicat sebumul in exces si are grija sa hidrateze constant, pe perioada spalarii, toate firele de par.

Totusi, un sampon Wella SP de calitate va ingriji scalpul in profunzime, il va hrani, va contine nutrienti atent selectionati pentru a reface structura sa interna. Spre exemplu, va puteti ingriji parul zi de zi cu sampoane cu ulei de argan si jojoba, pentru par sanatos si stralucitor, usor de pieptanat, sampoane contra matretii-matreata este indepartata si nu mai apare daca produsul e folosit cu regularitate. Pentru parul fin se poate folosi un sampon special pentru volum, care nu incarca firul de par.

Blestem

Intr-una din serile mele romantice (cu clar de luna si tot tacimul!) ma trezesc acostat de-o tiganca (batrina si grasa!), care dorea neaparat sa-mi ghiceasca viitorul (contra unei sute de lei sau chiar pe gratis!). Fiind foarte tinar pe atunci si preocupat mai mult sa traiesc clipa decit viitorul (o sintagma eufemistica pentru mine si pentru iubita mea!) am refuzat-o destul de sever, cred, pentru ca femeia incepuse sa ma blesteme, cum nu mai auzisem vreodata (sa mor, sa-mi rup picioarele sau sa-mi pierd umbra!).

Daca primele doua blesteme nu se adeverisera, ultimul parea ca avea sanse sa se implineasca.” Tu stii ca ti-ai pierdut umbra ? ma intrebase Corina, aratindu-mi locul gol unde trebuia sa se vada umbra. A mea a disparut mai demult!”. Lumina din virful stilpului, care batea drept in crestetele noastre, nu genera acele contururi ( umbrele), opuse directiei de cadere, ceea ce mi se paruse suspect, mai intii, apoi ingrijorator. In drum spre casa, ne-am abatut pe la un prieten psiholog, caruia ii povestiram intimplarea cu tiganca si cu disparitia umbrelor.

Psihologul, ne supuse unui experient, unui test de lumina, dupa care (ajungind la acelasi rezultat ) trasese concluzia :” Umbra dispare odata cu cel care o provoaca! conchise el destul de incurcat. Se pare ca voi, ati incetat cumva sa existati! Sunteti doar niste aparente! Realitatea, dupa cum stiti, este relativa, te poate induce in eroare uneori! Alta explicatie n-am!”.

Cetatea Capalna - un loc de odihna ideal

Daca vei cauta intr-un ziar Alba informatii despre zonele in care poti merge pentru relaxare, vei gasi cu siguranta informatii despre Cetatea de la Capalna, aceasta fiind inaltata de geti, cu scopul apararii sudului Transilvaniei, cetatea de la Capalna, se afla pe versantul stang al Vaii Sebesului. Accesul catre cetate se poate face urmand soseaua Transalpina, pana in satul Capalna, dupa care va trebui sa urci pe jos, pe o poteca, aproximativ 2 kilometri.

Cetatea este mentionata nu numai in zoare Sebes Alba ci si pe internet sau reviste de specialitate iar ea se afla in Patrimoniul Unesco, reprezentand una din fortificatiile dacice din sudul Transilvaniei. Cetatea Capalna, construita initial ca o fortificatie militara complexa, era aparata de ziduri groase de piatra cioplita. Istoricii considera ca aceasta a fost ridicata in timpul lui Burebista si ca a participat la luptele daco-romane din timpul lui Decebal. In timpul domniei acestuia, fortificatia a fost distrusa de un incendiu. Descoperirile arheologice de la Cetatea de la Capalna, arata faptul ca aceasta a fost folosita ca loc de refugiu si in secolele urmatoare. Astfel - la sapaturile arheologice ce s-au facut la cetate, s-au descoperit pe langa vestigiile antice (piese de scut dacic, unelte si podoabe din fier, bronz si argint, monede romane, ceramica dacica) si materiale medievale. Se presupune ca pe la sfarsitul secolului al XIII-lea , aici s-a inaltat un turn medieval, probabil in scopul unui punct de observatie.

Ca o recunoastere a valorii sale Cetatea de la Capalna a fost inclusa pe lista Unesco, in patrimoniul marilor valori ale umanitatii, fapt ce demonstreaza clar importanta si unicitatea acestei fortificatii antice. Traseul ce trebuie strabatut pe jos, desi anevoios, rasplateste pe deplin efortul depus. Cadrul natural si panorama pe care o vei avea de pe platoul fortificatiei dacice si ruinele cetatii in sine sunt cu totul deosebite.

Bacterii modificate genetic in materiale de construit

Biohacking-ul poate implica modificarea celulelor la nivel genetic, iar celulele pot sa faca anumite lucruri cu adevarat socante dupa aceasta transformare. S-a ajuns pana la a hack-ui bacteriile pentru a raspunde la lumina. Bacteriile produc celuloza si cu alterarea unor caracteristici genetice celuloza poate sa fie facuta sa raspunda la stimuli luminosi. Lumineaza celulele si ai celuloza, ia lumina si productia se opreste. Compania care isi doreste acest fel de schimbare produce hartie din substante naturale si o foloseste pe post de materie prima pentru o imprimanta 3D. Expunerea straturilor de bacterii la lumina duce la producerea celulozei in orice fel de forma. Utilizarea acestei tehnologii nu are limite. Cu substante care se pot reproduce si printa doar de la lumina, exista cu totul alte optiuni in lumea tehnologiei medicale. Se pot reproduce organe prin simpla refacere a arterelor si vaselor de sange. Pentru ca noile organe si implanturile vor fi bazate pe o baza biologica asemanatoare celei originale, adaptarea in corpul uman va fi mai buna si nu vor mai fi respinse imediat. Bacteria mesterita genetic se gaseste in mod obisnuit in otet, suc si resturile ramase dupa producerea berii. Tot asa de simplu se vor obtine si grefe de piele, asa ca posibilitatile sunt infinite.

Consumul de produse naturiste

Cosmeticele naturale si bio, consumul de produse bio de ingrijire pentru bebelusi si inlocuirea jucariilor ce pot contine chimicale periculoase cu jucarii ecologice, slabitul sanatos si lupta impotriva fumatului sau momentele de relaxare pe care ni le ofera aromoterapia sunt doar cateva dintre lucrurile pe care le putem face pentru a avea un trai sanatos. Sanatatea inseamna frumusete si fericire, asa ca trebuie sa oferim organismului nostru substantele nutritive de care are nevoie. Atunci cand avem in vedere utilizarea de produse naturiste putem apela si la utilizarea tratamentelor cu bioactivatori.

Avantajele folosirii tratamentelor cu bioactivatori sunt destul de variate si ele pot determina un trai sanatos si o existenta fericita. Unele dintre avantajele folosirii tratamentelui cu bioactivatori sunt reprezentate de faptul ca aceasta reduce pana la eliminare golirile mecanice (vidanjarea fosei), elimina mirosurile neplacute, creste randamentul statiei de epurare, descompune depunerile de pe instalatia sanitara, eliminand mirosurile neplacute si posiblitatea de infundare a instalatiei, prelungeste durata de viata a instalatiei, biodegradabil, ecologic, reduce poluarea. Conceptia despre alimentele de baza in bucatarie se schimba usor dar sigur pentru a incorpora produse naturiste, produse bio si superalimente despre care pana nu de mult foarte putini dintre noi auzisera.

Aceasta tendinta sanatoasa este un motiv de bucurie si un trend de imbratisat atat pentru sanatatea proprie cat si a intregii familii. Putem inlocui uleiul de floarea soarelui cu ulei palmier, laptele de vaca obisnuit cu lapte praf soia pentru prajituri si alte delicii, otetul obisnuit cu otet porumbele in smoothie-ul de dimineata.

Cand avem in calcul utilizarea de produse naturiste (http://www.puterea-naturii.ro/index.php?route=product/category&path=65) trebuie sa fim foarte precauti tinand seama si de faptul ca multe produse se declara a fi naturiste sau bio insa nu sunt deloc. Un criteriu dupa care ne dam seama ca produsele pe care urmeaza sa le achizitionam sunt bio cu adevarat este pretul insa si acesta este de-a dreptul inselator uneori.