My Blog List

Baloane latex si baloane folie, doua tipuri de baloane cu heliu excelente pentru decoratiuni

Daca va ganditi sa cumparati baloane pentru a decora camera copilului sau curtea de ziua lui, atunci aveti doua variante destul de ieftine: baloane latex si baloane folie. De preferat sunt cele latex, pentru ca sunt mai rezistente si mai sigure, indiferent unde sunt puse. Aceste baloane cu heliu din latex sunt din cauciuc natural, pot avea diverse forme si culori si sunt foarte usor de aranjat si decorat.

Daca le combinati cu baloane de modelaj, mai lungi si usor de aranjat in cele mai indraznete forme se pot obtine decoratiuni inedite si pe placul invitatilor, mai ales al celor mai mici dintre ei. Latexul este un material care se poate obtine oricand din arborele de cauciuc, copacul producand latex pentru mai mult de 40 de ani. Imprimarea mesajelor sau imaginilor se face fara prea mari probleme pe baloane cu heliu din latex, rezistenta lor la umflare fiind mai mare-e adevarat, se umfla mai greu, insa pot sta umflate si doua saptamani. Foarte populare sunt si baloanele cu heliu folie, care si ele pot fi personalizate cu desene, fotografii, mesaje.

Materialul din care sunt confectionate este unul special, seamana cu o folie metalizata, foarte lucioasa. De fapt, vorbim despre un fel de nailon mai gros destinat in prima gaza progamelor spatiale americane. Nailonul e invelit in strat metalic, nu are pori, asa ca nu se pierde nici un procent din gazul introdus in balon. Singurul loc mai vulnerabil al baloanelor folie este cea inferioara, pe unde se umfla, in rest nu au nicio problema-se poate sigila puternit zona cu banda adeziva de calitate. Un aspect mai putin placut este ca baloanele folie nu sunt biodegradabile, asa ca trebuie depozitate si aruncate dupa folosire. Tot ele sunt si conducatoare de electricitate si trebuie ferite de orice zona unde exista fire de electricitate, dar si de caldura-vara se sparg de la prea mult stat in soare, iarna se contracta.

Spre deosebire de aceste baloane cu heliu din latex care pot sta si in buchete, cele folie nu au voie sa stea in buchet oriunde ar fi plasate. Daca totusi aveti nevoie de decoratiuni in care sa fie si baloane folie, atunci trebuie sa le legati cu panglica metalica.