My Blog List

Alegerea filtrelor de aer

Desi sunt piese simple si ieftine, filtrele de aer au un rol cat se poate de important in cadrul unui sistem auto. Acestea opresc orice particula solida care tinde sa intre in motor, oprind in felul acesta uzarea rapida a acestuia. Particulele solide pot fi orice tip de particule, precum funinginea, praful mineral sau corpusculi organici, care o data ce sunt aspirati de motor vor crea o multime de probleme.

Cum functioneaza un filtru de aer modern

Daca trebuie sa achizitionezi un filtru de aer, atunci este ideal sa optezi pentru filtrele de aer moderne, realizate din materiale de buna calitate. Spre exemplu, poti alege filtre Mann, deoarece sunt apreciate de catre toti soferii si dau un randament foarte bun. Acestea pot opri pana la 99% din impuritati, chiar si atunci cand este vorba despre particule de doar cativa microni. Filtrele de aer moderne sunt realizate din carcase solide, care nu se pot demonta si din cartuse care pot fi inlocuite, in asa fel incat intreg procesul de inlocuire sa fie mai ieftin.

De ce este nevoie de un filtru de aer?

Principalul motiv este faptul ca prin motor trece o cantitate foarte mare de aer. Daca acesta nu este purificat, pot aparea o multime de probleme. Este adevarat ca motorul ar prefera sa respire fara filtru, insa acest lucru duce la o uzura mult mai rapida a lui. Motoarele cu combustie interna folosesc aproximativ 10 m3 de aer la un litru de combustibil consumat, adica o cantitate destul de mare. Astfel, de calitatea filtrelor auto depinde durata de viata a masinii si calitatea fiecarui drum. Pe piata vei gasi atat filtre de aer normale, cat si filtre de aer sport. Cel mai indicat insa este sa optezi pentru cele normale, deoarece cele sport ofera ocazia aerului sa patrunda mult mai usor in motor, deci automat, particulele de praf pot patrunde si ele.

Cat de des trebuie sa fie inlocuit un filtru de aer 

De regula, cel putin o data pe an filtrul de aer trebuie sa fie inlocuit. In functie de locul unde folosesti masina, acest interval poate sa difere foarte mult.