My Blog List

Tipuri de imprimante si consumabilele lor

Dupa cum bine stiti, exista pe piata mai multe tipuri de imprimante, facute ba pentru un scop anume pentru a maximiza o anumita caracteristica, ba pentru mai multe, sau chiar pentru toate. Insa exista si imprimante care nu au legatura cu cele clasice pe care le detinem acasa sau la birou sau pe care le intalnim, in definitiv, prin mai toate locurile care se ocupa si cu imprimarea sau copierea documentelor sau imaginilor.

Fiind imprimante diferite, si tipurile lor de consumabile difera. In general, pentru imprimantele inkjet sau laserjet se fabrica consumabile ce merg adaptate la mai multe imprimante, sau consumabile imprimanta originale care se pot folosi la o anumita gama a unui produs a unei firme specifice, insa in principiu ele merg pe acelasi model. In categoria imprimantelor la care nu se pot adapta consumabilele clasice si invers intra imprimanta 3D, imprimanta pentru fotografii, imprimanta pentru etichete si asa mai departe. In definitiv, consumabilele sunt fabricate dupa anumite criterii, si anume pentru fiecare tip de imprimanta, deci este absurd sa spunem ca putem adapta o consumabila de imprimanta inkjet la una laserjet deoarece sistemele dupa care functioneaza sunt, la randul lor, diferite.

Daca termenul de consumabile suna vag sau neclar din vreun punct de vedere, ei bine, el se refera la totalitatea bunurilor de care se foloseste o imprimanta pentru a putea transpune o imagine perfect pe hartie, fara a aparea erori. In aceasta categorie se incadreaza piese precum cerneala, cartusele, cilindrul drum, chipuri eco, lamele de stergere si asa mai departe. Fiecare consumabila joaca un rol important in buna functionare a unei imprimante iar toate sunt legate una de cealalta intrucat lipsa uneia poate genera un adevarat haos in ritmul de functionare, ba chiar sa produca erori neplacute. Cu totii stim ca o imprimanta are nevoie de toner pentru a putea produce propriu-zis ceva. Tonerul trebuie schimbat periodic si nu trebuie lasat prea mult intr-o stare de latenta deoarece se poate usca iar asa trebuie schimbat fara sa fi fost macar nevoie. Asa ca cel mai bine este sa schimbati tonerul, dupa ce se termina cel precedent, cand aveti nevoie, bineinteles, dar si cand stiti ca imprimanta va fi solicitata in continuare, nu lasata o perioada lunga de timp sa se aseze praful pe ea. Folosirea unei imprimante cu un minim de toner poate duce la imprimarea stearsa a imaginii sau chiar imprimarea pe jumatate. Cartusele se pot reumple dupa fiecare utilizare dar la un moment dat trebuie schimbate, pentru a evita problemele cauzate de uzura. Chiar daca se fabrica cartuse universale pentru imprimante, este de preferat sa se achizitioneze unele originale pentru a fi siguri ca vor avea o viata mai lunga si ca se potrivesc in tocmai tipului de imprimanta pe care il detineti.

Cartusele sunt in stransa legatura cu cilindrul drum, care vine ori incorporat cu acestea la achizitionarea lor, ori care poate fi achizitionat separat. In principiu, acest cilindru trebuie reinnoit dupa 2-3 utilizari, iar el se ocupa cu fixarea cernelii pe hartie astfel incat sa nu existe decalaje. Lamelele de stergere vin in stransa legatura cu cilindrul drum si se ocupa cu stergerea surprusului de cerneala de pe acesta, pentru a evita aparitia petelor pe hartie. In concluzie, acestea sunt consumabilele la modul general si cele mai importante dintre ele fara de care o imprimanta nu ar putea merge.

Cum se explica multe dintre lucrurile pe care corpul nostru le face zilnic?

Nodul in gat. Ati fost vreodata asa de tristi incat ati simtit un nod in gatlej desi stiati clar ca acolo nu se afla nimic fizic? Asta se intampla foarte des celor care au primit o veste foarte proasta, trista sau care sunt pe punctul de a izbucni in plans. Nodul in gat e o reactie fireasca la sistemul de aparare al omului, care se declanseaza cand individul e pus in pericol sau e sub un stres imens, intens. In situatii emotionale, corpul pompeaza sange si oxigen in creier si muschi pentru a-i ajuta sa reactioneze mai rapid. Inima va pompa mai mult sange in organism, iar respiratia va deveni din ce in ce mai frecventa. Pentru a facilita aceste procese, coardele vocale, glota, se maresc pentru a permite intrarea unei cantitati mai mari de aer care sa treaca prin gat. Cu toate acestea, cand o persoana incearca sa inghita, glota trebuie sa se inchida. Muschii functioneaza unul impotriva celuilalt, cauzand senzatia de nod in gat.

Sindromul vibratiei-fantoma. Daca folositi telefonul mobil sau al dispozitiv electronic cu vibratii, probabil ca deja ati experimentat fara sa stiti sindromul vibratiei-fantoma. In esenta, simti vibratii in buzunar, scoti telefonul, si vezi ca telefonul e pe stand-by, inchis. Nimic nu a facut dispozitivul sa vibreze si cu toate astea ati simtit clar vibratia… In 2010, un studiu a scos la iveala faptul ca 68% dintre cei care folosesc asemenea vibratii au experimentat fenomenul vibratiilor-fantoma in mod frecvent. Creierul interpreteaza gresit alte informatii senzoriale-motorii, cum ar fi o miscare usoara a hainelor de pe noi, ca pe niste vibratii si anticipeaza apelurile prin intermediul dispozitivului. Fiori pe sira spinarii. Fiorii pe sira spinarii si pielea de gaina ni se intampla in fel de fel de situatii. De obicei manifestarile apar in momente de stres maxim, ca atunci cand o persoana e in pericol. Asta afecteaza hipotalamusul, sectiunea din creier care controleaza anumit functii ale sistemului nervos central, care elimina in corp cantitati uriase de adrenalina pentru a pregati corpul sa reactioneze la o situatie.

Muschii se contracta, parul se ridica, de unde si pielea de gaina. Aceeasi reactie apare si atunci cand oamenii traiesc emotii intense precum dragostea, socul, fericirea. Muzica ne face sa simtim fiori pe sira spinarii pentru ca provoaca trairi puternic emotionale oamenilor, determinand creierul sa elibereze adrenalina.

Happy Cards da tonul pentru moda invitatiilor de botez

La fel cum moda se manifesta in mai toate sectoarele de activitate – articole vestimentare, in muzica, constructii, etc. – si in cazul inviatiilor de botez sau nunta este o moda pe care parintii si mirii o respecta cu sfintenie. Se aleg invitatii de botez moderne, speciale, foarte greu de ales in prima faza, haioase, realizate cu mare atentie la detalii. In prezent sunt o multime de modele de invitatii de botez din care parintii pot alege.

Cele mai importante tipuri de invitatii ar fi: invitatia de botez clasica, cu personaje din desene animate, colorate, simple, pentru fetite sau baietei, cea funny, haioasa, cu fotografie bebelusului inclusa in design, cea cu forme diferite. Intalnim si invitatii de botez vintage, pe hartii, cartoane, gen papirus sau retro, elegante si stilizate, accesorizate corespunzator, tip card sau tichet. Pentru ca suntem in era tehnologiei moderne, exista invitatii de botez digitale, multimedia, sau ambalate in scutec, introduse intr-o sticla pentru lapte, sub forma de plic de ceai, 3D, handmade, tip silueta copilului, cu elemente din natura, imprimate si pictate pe un scutec. Se poate sa primim ca invitatie la botez si una accesorizata cu suzete sau cruciulite sau cu insertie de bomboane. Orice fel de combinatie e posibila pentru ca parintii si invitatii sa fie multumiti. happycards.ro are in oferta multe dintre tipurile de invitatii de nunta prezentate mai sus, cu posibilitate de personalizare in functie de gusturi si pretentii sau invitati. Plicurile in care se vor introduce invitatiile sunt si ele personalizate si colorate in functie de cromatica invitatiei, au imprimeuri interesante.

Accesoriile pentru botez fac si ele parte din oferta, trusourile, cruciulitele sau lumanarile de botez fiind asortate cu tematica si cromatica marelui eveniment din viata copilului dvs. Daca se doreste se poate comanda un set complet pentru botez cu plic, invitatie si un decupaj cu design interesant si funny, adaptat sexului micutului. Oferta este variata asa ca este de preferat sa intrati din timp pe site si sa va ganditi ce alegeti din cele peste 150 de modele de invitatii!

Mistere care au fost descifrate de abia acum

Unde isi doarme somnul de veci submarinul U-26? In 1914, la putin timp dupa ce Primul Razboi Mondial a izbucnit, Locotenentul Comandant Egewolf von Berckheim a fost numit sa conduca operatiunile de pe submarinul U-26. Acesta a reusit sa scufunde patru vase inamice, inclusiv un crucisator rusesc, Pallada. Un an mai tarziu, submarinul a disparut in Marea Baltica, impreuna cu echipajul de 30 de indivizi. Peste ani, teoriile au abundat despre situatia reala care a dus la disparitia submarinului-unii au spus ca a fost distrus de o mina, altii ca a patit ceva la motor.

Expertii au crezut pana si ca a ajuns undeva pe coastele Letoniei insa dovezile s-au incapatanat sa apara. La inceputul lui 2014, ramasitele submarinului U-26 au fost descoperite in vestul golfului findlandez. In timpul razboiului, zona respectiva a fost minata exccesiv de rusi pentru a bloca accesul germanilor. Aici si-a gasit sfarsitul si submarinul german. Ciudat, submarinul a fost descoperit in aceleasi ape in care zace si Pallada. La fix 100 de ani de la prima iesire „in lume” a submarinului, epava submarinului a fost gasita, alta coincidenta stranie. Cimitirul antic al balenelor, din Chile. Acum patru ani, in desertul Atacama din Chile a fost descoperit un imens cimitir al balenelor. Fosilele uriase ingropate sub straturi de roca i-au uimit pe cercetatori care nu si-au putut explica de ce 40 de specii au sfarsit in acelasi loc. Nimeni nu a mai trecut prin zona pentru ca studierea ramasitelor balenelor sa fie facuta cu atentie. Specialistii in imagistica 3D de la Smithsonian au venit cu o explicatie plauzibila.

Mamiferele marine murisera in patru perioade distincte pe o perioada de 20.000 de ani, inainte sa fie acoperite de straturile de roci si nisip. Moartea lor a survenit pe fondul unor substante toxice ingerate, provenite de la specii ucigase de alge, care se mai gasesc si astazi in apele chiliene. Fierul spalat de pe Anzi ajunge in ocean, cauzand o multiplicare exccesiva a algelor toxice, cu efecte dezastruoase asupra vietii acvatice locale. Mostrele de sedimente luate din Chile contin si mici particule de apatite, ramasite de la algele toxice ucigase.

Manichiura semipermanenta vs. unghii false

Unghiile construite cu gel sau orice alt tip de unghii false sau extensii de unghii care exista la acest moment pe piata se afla pe un trend descendent. Dupa ani intregi in care au dominat in tendintele privind manichiura si au beneficiat de o popularitate imensa, este acum momentul ca femeile sa mizeze pe natural si in ceea ce priveste unghiile.

Daca in machiaj si coafura tendintele ultimelor sezoane au indicat catre natural, iata ca este si randul manichiurii sa revina la natural dar si la solutii mai sanatoase pentru unghii. Daca ar fi sa privim la cateva dintre avantajele ojei clasice sau mai nou ale manichiurii cu oja semipermanenta - care castiga tot mai mult teren in preferintele doamnelor si domnisoarelor - ar trebui sa ne referim atat la latura estetica cat si la cea legata de sanatate. Unghiile false au un aspect nenatural, par foarte groase si au de cele mai multe ori o lungime si o forma care cu greu pot fi asociate cu un look natural. Daca in ceea ce priveste lungimea, aceasta poate fi ajustata, multe femei au fost nevoite sa se multumeasca cu grosimea incomoda, nefireasca si inestetica a unghiilor false, doar pentru a se bucura in schimb de o manichiura foarte rezistenta, care nu trebuia improspatata in fiecare zi, care nu sarea sau nu se exfolia la prima expunere la apa. Insa odata cu aparitia ojei semipermanente, nu mai exista loc de compromis.

Oja semipermanenta face unghiile naturale sa straluceasca de sanatate si le da un aspect minunat in orice moment, mai ales daca optati pentru ojele e la gelurideunghii.ro. Lasand la o parte latura estetica, marea problema a manichiurii cu gel sau acril este aceea ca este un factor favorizant al aparitiei cancerului de piele, din pricina expunerii la lampa cu raze UV necesara pentru uscarea straturilor ce formeaza unghia. De asemenea, unghiile naturale sunt extrem de afectate din pricina substantelor care le sunt aplicate in construirea unghiilor false si raman afectate mut timp dupa inlaturarea acestora.

Cainii care au dat totul pentru viata stapanilor

Ape, cainele de la FBI. 13 martie 2013. Kurt Myers de 64 de ani a omorat patru oameni in New York. S-a ascuns apoi intr-un bar care a fost inconjurat imediat de agenti FBI si de politie. Primul agent care a luat situatia in primire a fost Ape, un ciobanesc german, care avea montata o camera pentru a le da celorlati agenti o imagine clara asupra a ceea ce se intampla inauntru. Myers a tras in caine si l-a ranit in zona pieptului. Imediat Myers a fost ucis intr-un schimb de focuri. Nimeni nu a avut de suferit, insa Ape a murit. El si-a facut datoria doar doua saptamani. Numele lui a fost adaugat unei placi comemorative din cadrul cartierului general al FBI din Quantico, Virginia.

Motivul atacului lui Myers este necunoscut, insa se crede ca avea datorii si cauta sa-si plateasca toate creditele avute. Toby si ursul. Ursii negri apar din senin, pe la gunoaie sau se catara in copaci. Insa pot fi si foarte agresivi cand isi apara puii sau teritoriul. Pe 21 mai 2014, Chris Wacker si-a invatat lectia cand a luat cainele tatalui sau la o plimbare prin padure, la cules de ciuperci in nordul Minnesota. Chris si Toby, un labrador negru, au dat de doi ursi mari cu pui. Ursoaica l-a linsat pe Toby insa Chris a reusit sa fuga. Desi credeau ca nu il vor mai vedea niciodata, Toby s-a intors acasa ranit grav si mai supravietuit doar cateva zile, murind in bratele stapanului sau, dar salvand viata fiului stapanului… Ciobanescu german al lui Marco Lavoie. In iulie 2013, exact acum un an, Lavoie planificase o aventura de doua luni in salbaticia nordului Quebec-ului, impreuna cu ciobanescul sau german. In timpul aventurii, au fost atacati de urs, care i-a mancat proviziile si i-a distrus barca si echipamentul. Cainele si Lavoie au scapat insa au ajuns intr-o zona plina de vegetatie, iar Lavoie a fost nevoit sa isi omoare cainele cu o roca si sa-l manance. Familia nelistita de intarzierea sa l-a cautat impreuna cu autoritatile si l-a gasit de abia in octombrie. Avea doar 40 de kilograme si suferea de hipotermie si deshidratare. Desi a fost condamnat de opinia publica ca si-a ucis si mancat cainele, Lavoie nu ar fi supravietuit daca nu ar fi fost cainele sau… Chief si cobra. Cu toate ca, dupa cum am vazut si in cateva cazuri anterioare, pitbulii pot fi deosebit de violenti si de rai, daca sunt crescuti cum trebuie, ei pot fi loiali, iubitori si curajosi. Un exemplu e Chief, din Philippine.

La ora 2.00 PM pe 12 februarie 2007, o cobra s-a strecurat in bucataria Mariei Frontreras, amenintand viata Mariei si bunicii sale. Femeile puteau fi muscate daca nu era Chief care sa fi vazut cobra; a zguduit-o bine si a omorat-o salvand viata celor doua. Totusi, Chief a fost muscat de falca si a murit pentru ca muscatura era prea aproape de creier iar veninul a actionat rapid. Maria si-a chemat repede sotul de la locul de munca, chiar la timp pentru a vedea ultimele batai din coada ale pitbullului curajos. Au asteptat sa vina si copiii de la scoala pentru a-si lua ramas bun de la caine si apoi l-au ingropat pentru a-si gasi linistea…

Alege un spot led si economiseste cat altii intr-un an

O camera sau un birou iluminat in mod adecvat poate creste productivitatea si reduce oboseala resimtita dintr-un anumit punct al zilei. Inainte cu ceva ani becul obisnuit pus intr-o lustra era cam singura alternativa atunci cand era nevoie de lumina intr-o incapere.

Dezvoltatorii din domeniul corpurilor de iluminat au venit insa in timp cu o solutie avantajoasa atat pentru cumparator, cat si pentru cei care beneficiaza de pe urma sa: becul cu led. Elegante, usor de montat si cu o viata mult mai lunga decat becul clasic, becurile cu led au inceput sa fie preferate fie pentru accentuare, fie pentru iluminatul unor suprafete sau cel general. O varianta a becului cu led este asa numitul spot led, de dimensiuni foarte mici, care nu face altceva decat concentreaza lumina si o dirijeaza in jos, pe anumite obiecte sau zone din birou sau locuinta. Fix sau orientabil, spotul led este mai eficient si mai simplu decat spotul halogen, consuma mai putin si este construit din aluminiu.

Pe de alta parte, radiatorul din aluminiu te fereste de incendii nedorite, asigurand o racire rapida a ledurilor, iar lumina nu vibreaza sau straluceste si nu e asa de obositoare - de unde si eficienta si productivitatea crescuta despre care aminteam in primele randuri. Spoturile led amintite pot fi achizitionate la preturi foarte bune de pe http://vreauled.ro/, un magazin online al unei companii cu peste 20 de ani experienta in domeniul electricitatii. In oferta din prezent gasiti un spot led fie de 3W, de 7W sau 12W, asadar cu un consum de pana la zece ori mai mic decat becul clasic - nu exista nicio substanta toxica in interior – de exemplu, mercur.

Toate modelele de spot led permit ajustarea caderii luminii la 30 de grade si sunt vopsite in alb pentru o adaptare mai usoara la mediul ambiant. Livrarea comenzilor se face in timp record, o singura zi lucratoare, prin curier rapid. Returul este permis, insa transportul va fi suportat de client. Daca te gandesti cat economisesti – poti calcula rapid si pe site, vei constata ca spoturile led sunt extraordinar de utile indiferent unde le folosesti.