My Blog List

Cainii care au dat totul pentru viata stapanilor

Ape, cainele de la FBI. 13 martie 2013. Kurt Myers de 64 de ani a omorat patru oameni in New York. S-a ascuns apoi intr-un bar care a fost inconjurat imediat de agenti FBI si de politie. Primul agent care a luat situatia in primire a fost Ape, un ciobanesc german, care avea montata o camera pentru a le da celorlati agenti o imagine clara asupra a ceea ce se intampla inauntru. Myers a tras in caine si l-a ranit in zona pieptului. Imediat Myers a fost ucis intr-un schimb de focuri. Nimeni nu a avut de suferit, insa Ape a murit. El si-a facut datoria doar doua saptamani. Numele lui a fost adaugat unei placi comemorative din cadrul cartierului general al FBI din Quantico, Virginia.

Motivul atacului lui Myers este necunoscut, insa se crede ca avea datorii si cauta sa-si plateasca toate creditele avute. Toby si ursul. Ursii negri apar din senin, pe la gunoaie sau se catara in copaci. Insa pot fi si foarte agresivi cand isi apara puii sau teritoriul. Pe 21 mai 2014, Chris Wacker si-a invatat lectia cand a luat cainele tatalui sau la o plimbare prin padure, la cules de ciuperci in nordul Minnesota. Chris si Toby, un labrador negru, au dat de doi ursi mari cu pui. Ursoaica l-a linsat pe Toby insa Chris a reusit sa fuga. Desi credeau ca nu il vor mai vedea niciodata, Toby s-a intors acasa ranit grav si mai supravietuit doar cateva zile, murind in bratele stapanului sau, dar salvand viata fiului stapanului… Ciobanescu german al lui Marco Lavoie. In iulie 2013, exact acum un an, Lavoie planificase o aventura de doua luni in salbaticia nordului Quebec-ului, impreuna cu ciobanescul sau german. In timpul aventurii, au fost atacati de urs, care i-a mancat proviziile si i-a distrus barca si echipamentul. Cainele si Lavoie au scapat insa au ajuns intr-o zona plina de vegetatie, iar Lavoie a fost nevoit sa isi omoare cainele cu o roca si sa-l manance. Familia nelistita de intarzierea sa l-a cautat impreuna cu autoritatile si l-a gasit de abia in octombrie. Avea doar 40 de kilograme si suferea de hipotermie si deshidratare. Desi a fost condamnat de opinia publica ca si-a ucis si mancat cainele, Lavoie nu ar fi supravietuit daca nu ar fi fost cainele sau… Chief si cobra. Cu toate ca, dupa cum am vazut si in cateva cazuri anterioare, pitbulii pot fi deosebit de violenti si de rai, daca sunt crescuti cum trebuie, ei pot fi loiali, iubitori si curajosi. Un exemplu e Chief, din Philippine.

La ora 2.00 PM pe 12 februarie 2007, o cobra s-a strecurat in bucataria Mariei Frontreras, amenintand viata Mariei si bunicii sale. Femeile puteau fi muscate daca nu era Chief care sa fi vazut cobra; a zguduit-o bine si a omorat-o salvand viata celor doua. Totusi, Chief a fost muscat de falca si a murit pentru ca muscatura era prea aproape de creier iar veninul a actionat rapid. Maria si-a chemat repede sotul de la locul de munca, chiar la timp pentru a vedea ultimele batai din coada ale pitbullului curajos. Au asteptat sa vina si copiii de la scoala pentru a-si lua ramas bun de la caine si apoi l-au ingropat pentru a-si gasi linistea…