My Blog List

5 avantaje oferite de site-urile cu anunturi de locuri de munca angajatorilor

La o simpla tastare a frazei cheie „anunturi locuri de munca” prin intermediul motoarelor de cautare online peste 31 de milioane de pagini se vor afisa in fata ochilor dumneavoastra. Potrivit statisticilor, rata de angajare prin intermediul mediului online este in continua crestere. De ce apeleaza tot mai multi angajatori la aceasta modalitate de recrutare? Exista numeroase motive. 5 dintre ele vi le prezentam in acest articol.

1. Angajatorii au oportunitatea de a-si prezenta oferta cu locul de munca scos la concurs unui public foarte mare. Daca foarte multa lume este informata, atunci isi vor depune CV-ul un numar mare de oameni, iar sansele de a gasi candidatul ideal vor creste semnificativ.

2. Exista multe site-uri specializate in schimbul de „cerere-oferta” pentru locuri de munca. Acestea pun la dispozitia candidatilor CV-uri standard cu indicatii si sugestii de completare. Acest lucru este bun pentru angajatori pentru ca pot primi CV-uri create potrivit unui tipar, evitandu-se astfel informatiile inutile.

3. Departamentele de Resurse Umane ale companiilor care propun posturile vacante au parte de un ajutor important prin intermediul site-urilor care contin anunturi cu locuri de munca. Prin intermediul acestora, departamentul de HR poate primii statistici, CV-uri organizate intr-o anumita ordine si pot trece rapid peste CV-urile candidatilor. In cuvinte mai putine, site-urile cu anunturi cu locuri de munca usureaza semnificativ munca departamentului de HR.

4. Un angajator care recruteaza online stie deja faptul ca viitorii sai candidati vor avea cunostinte, cel putin minime, de utilizare a calculatorului.

5. Departamentele de HR isi pot crea baze de date cu informatiile pe care le aduna de pe site-urile de anunturi cu locuri de munca. Chiar daca in prima faza nu toti candidatii sunt potriviti pentru postul scos la concurs, acestia vor ramane in vizorul companiei.