My Blog List

Ce inseamna mentenanta web?

Odata ce ne-am hotarat ca vrem sa pornim la drum cu o afacere online, un site de prezentare sau pur si simplu cu un site de opinie, un blog pe care sa ne publicam puncte de vedere, sau un site pe care il dorim de informare obiectiva si la timp, fara doar si poate vom avea nevoie si de servicii de mentenanta web. Ce este insa mentenanta web, va fi prima intrebare a celor care pasesc pentru prima oara in aceasta lume. 

In procesul de administrare site – caci asta este de fapt mentenanta pe romaneste – intra publicarea pe site (cu alte cuvinte updatarea continua a continutului site-ului respectiv), corectarea greselilor de pe site daca ele apar sau daca sunt sesizate de utilizatori, gestionarea unei comunicari cat mai eficiente cu vizitatorii site-ului, ceea ce include si monitorizarea feedback-ului care vine din partea acestora, evaluarea aspectelor care tin de trafic sau de rankingul site-ului in rezultatele cautarilor pe Google, si operarea schimbarilor la nivel mare, ori de cate ori este nevoie.

De asemenea, echipa care se va ocupa de aceste lucruri cuprinde in oferta mentenanta web si aspecte legate de monitorizarea partii de hosting a site-ului. In functie de cat de mare este site-uI, de cat de complexa este structura sa veti sti, in general, de ce echipa va fi vorba pentru asigurarea unei munci de mentenanta eficienta, astfel incat un site de stiri - sa spunem – sa fie updatat mereu la timp, fara greseli, si sa functioneze la parametrii doriti inca din startul acestui business. 

Evaluarea complexitatii site-ului va va ajuta daca optati pentru alcatuirea unei echipe de mentenanta formate ad-hoc, insa varianta cea mai buna este aceea de a lucra constant cu o echipa cu servicii specializate in acest sens si care va sti intotdeauna cum sa rezolve cat mai bine problemele aparute.