My Blog List

Fundatiile rezistente si consolidarile cu rezultate excelente se obtin prin folosirea unor micropiloti Terratest

La construirea unei cladiri sau a unei sosele nationale fundatia este partea cea mai importanta a proiectului. O fundatie corect construita si solida poate face fata unor greutati uriase sau unui trafic intens, structura fundatiei trebuie sa fie cat mai bine proiectata in asa fel incat presiunile exercitate asupra ei sa fie distribuite uniform si sa nu cedeze.

In fundatie sau pentru consolidarea ei se folosesc adesea micropiloti Terratest, piloti turnati pe teren, la fata locului, elemente cu sectiune circulara si diametru variabil, construiti pentru a transmite eficient de la suprastructura la teren eforturi de compresiune si eforturi de incovoiere, forfecare, smulgere. 

Micropilotii transmit toate „tensiunile” catre terenul de fundare si evita in acest fel deformarile mecanice structurale care pot duce la deteriorarea intregii constructii de la suprafata. Pentru a introduce micropiloti Terratest in fundatie se realizeaza forarea terenului, se introduce armatura necesara si la final se toarna si injecteaza corpul pilotului. Consolidarea fundatiilor cu micropiloti apare mai ales la cladirile inalte sau in zonele industriale unde greutatile suportate depasesc cateva tone, dar si la sosele, autostrazi, in fazele de constructie. 

Unde e cazul micropilotii se pot transforma in pereti de sustinere pentru anumite structuri cu probleme de structura si stabilitate. Dintre cele mai frecvente utilizari ale micropilotilor amintim sprijinirea in cazul excavarilor subsolurilor, realizarea fundatiilor de adancime unde nu ai cum sa introduci piloti conventionali, stabilizarea taluzurilor sau crearea de fundatii pentru microcentrale eoliene. Indiferent de complexitatea lucrarilor puteti comanda la preturi bune realizarea de micropiloti Terratest direct de la Firma Terratest, o firma cu experienta care cunoaste semnificatia si importanta solutiilor geotehnice de calitate pentru proiectele de inginerie civila. 

In oferta curenta gasiti micropilotii Rodio Terratest, realizati in teren, gaurile forate au diametru de la 80 la 250 mm, sunt ideali pentru consolidarea structurilor vechi, se pot executa rapid cu cele mai noi tehnologii din domeniu si materiale cu o calitatea garantata de specialistii firmei. Firma dispune si de echipamente ultramoderne de pentru gaurirea solului unde vor fi realizati pilonii asa ca intreaga operatiune va fi o reusita la final. Mai multe detalii despre micropilotii de la Terratest si tehnologiile utilizate puteti gasi pe site-ul oficial.