My Blog List

Efectul avatarului

Jumatatea din partea funny dintr-un joc video este personalizarea avatarului. Jucatorii pot face personajele sa arate ca ei, pentru a transforma jocul intr-o experienta cat mai personala. Insa care este situatia atunci cand acestia sunt implicati in jocuri violente. Personalizarea unui avatar creste nivelul de agresiune al indivizilor mai ales atunci cand se joaca jocuri violente. Participantii au fost impartiti in doua grupuri, cei care au personalizat un avatar intr-un joc video violent, cei care au personalizat un avatar intr-un joc nonviolent, cei care au personalizat un avatar intr-un joc cu avatare cumva generice, si cei care au jucat jocuri video violente cu avatare generice, fara personalizare.

Dupa ce s-au jucat jumatate de ora, participantii au fost rugati sa ia parte la alt studiu. Un individ avea sa testeze un sos foarte iute, insa acesta nu vedea ce anume gusta si cine ii da. Lasati singuri, oamenii au decis cat sos iute i-ar da celui legat la ochi. Cei care au jucat jocuri violente cu avataruri personalizabile au pus mai mult sos iute in bolul dat, cu toate ca individul care urma sa guste nu ii placea deloc sosul foarte iute. Nu conta daca ei au facut ca avatarul sa arate exact ca ei. Cata vreme au petrecut timp personalizand avatarul, nivelul de agresiune a crescut constant. Timpul de reactie. Cu cat incerci sa termini ceva mai repede, cu atat ai mai multe greseli si esti mai putin obiectiv. De exemplu, mancarea gatita pe fuga nu e asa de buna ca aceea gatita in cateva ore, cu de toate. Daca un prieten iti spune sa te gandesti rapid si iti arunca un anumit obiect, il vei scapa pentru ca nu esti in stare sa te coordonezi rapid. Intr-un articol publicat de University of Rochester s-a discutat despre relatia dintre discriminarea miscarilor in anumite situatii si gradul sau de rapiditate, schimabarea sarcinilor si abilitatile cautarii cu ajutorul vederii la cei care jucau jocuri video si la cei care nu se jucau.

Ei au descoperit ca toti cei care se jucau si trebuiau sa tinteasca cu mare acuratete si sa reactioneze imediat si-au dezvoltat abilitatile de a detecta miscarea, cele de detectare a oamenilor in spatiu si urmarire a oricaror obiecte din vederea periferica. Antrenamentele cu jocuri video pot fi o forma eficienta de a reduce timpii de reactie si a creste functiile cognitive superioare.