My Blog List

Uleiul de cocos, un produs minune pentru păr, ten şi piele

Este delicioasă când e folosită în prăjituri sau în preparate culinare dulci şi excelentă pentru tratarea diverselor boli. Nuca de cocos, un fruct lemnos cu un conţinut asemănător laptelui, şi acesta cu proprietăţi terapeutice deosebite, se foloseşte în medicină de secole, având mereu rezultate excelente. Uleiul de cocos extravirgin, extras prin presare, conţine cantităţi mari de substanţe nutritive şi minerale, vitamine, excelente mai ales pentru piele, scalp, ten sau buze.

El are avantajul că se absoarbe rapid, pielea şi scalpul rămân mătăsoase, este non-iritant, reduce excesul de sebum şi redă pielii strălucirea şi hidratarea de care are nevoie. Câteva picături de ulei de cocos pot fi folosite drept exfoliant artificial, combiante cu sare specială pentru acest proces, exfoliant corporal şi demachiant pentru ochi şi ten. Substanţele puternice din uleiul de cocos îi conferă acestuia calităţi remarcabile, fiind utilizat pe scară largă drept balsam sau luciu de buze, hidratând în profunzime zonele respective.

Masajul cu ulei de cocos va ajută să va relaxaţi mai uşor, are o textură vâscoasă, un miros relaxant şi capacitate mare de hidratare, iar uleiul de corp obţinut din acest ingredient miraculos vă garantează o piele catifelată după duș. Pe lângă toate acestea, uleiul de cocos estompează ridurile, este recomandat şi pentru coate, genunchi, picioare. Însă cele mai bune rezultate se observă în momentul folosirii sale pentru îngrijirea părului cu probleme.

Măştile de noapte pentru tratarea părului deteriorat, utilizarea sa în locul produsului ceară de păr, pentru controlul firelor de păr răzleţe sau vârfurilor imperfecte, despicate, dar şi calităţile lui anti-statice şi de calmare a firelor de par rebele, poziţionează acest tip de ulei în topul celor mai bune remedii pentru piele, păr şi ten.

În combinaţii cu alte uleiuri este recomandat să se folosească cantităţi moderate, în funcţie de concentraţia finală dorită şi de utilizarea sa finală.