My Blog List

Cum sa-ti alegi un mobilier living potrivit pentru sufrageria ta?

Fie ca te-ai mutat in casa noua sau vrei sa iti schimbi mobila cea veche, alegerea unor piese de mobilier inspirate, care sa se potriveasca in decorul camerelor este destul de dificila. Mobila trebuie sa respecte anumite criterii de estetica, trebuie sa se incadreze perfect in designul interior si cel mai important, trebuie sa fie foarte comoda si simplu de utilizat. Cea mai importanta camera a unei case sau a unui apartament, livingul presupune un anumit tip de mobila, mult mai sofisticata decat in alte camere, cu o estetica deosebita.

De ce atata importanta acordata unui mobilier living? In primul rand pentru ca livingul este locul unde sunt primiti toti oaspetii, poate spune foarte multe despre o familie. De aceea trebuie sa fie suficient de incapator, cu mobila cat mai putina, dar de efect, spatiul sa fie cat mai bine organizat astfel incat oricine iti trece pragul sa fie incantat de designul de ansamblu al camerei. Cumpararea de mobilier living nu trebuie facuta la intamplare. Mai intai e bine sa va ganditi daca va fi vorba de o camera formala sau de una de relaxare, daca vor avea acces si animalele si copiii, daca se vor da petreceri acolo. In general, intr-un living merg perfect o canapea, un fotoliu sau doua, neaparat masuta de cafea, comoda, biblioteca.

Stilul imprimat mobilierului trebuie sa fie in concordanta cu cel al intregului design al casei, asa ca e bine sa te orientezi spre cel contemporan, mai simplu, care imbina culori neutre, alb, negru, chiar bej si nuante ale acestora. In privinta materialelor sunt de preferat sticla si metalul, mai rezistente si foarte importante pentru aspectul estetic al camerei. Un living mai formal se poate obtine daca se plaseaza in aceasta camera mobilier traditional, elegant si in culori diverse.

Canapeaua trebuie sa se asorteze neaparat cu restul mobilei, sa fie comoda si sa nu ocupe prea mult spatiu. Biblioteca trebuie sa fie cat mai micuta, de preferat aranjata vertical, sa nu ocupe prea mult loc dintr-un perete, masuta de cafea poate fi transparenta sau din lemn, poate avea anumite decoratiuni, dar e important sa fie foarte utila si usor de mutat dintr-un loc in altul.