My Blog List

Malpraxisul si dovedirea lui, o sarcina deloc dificila pentru avocati

Cazurile de malpraxis intalnite in spitalele romanesti sunt deja banale. Ne-am obisnuit cu ele, sanctiunile „blande” primite de medici nu sunt deloc incurajatoare iar pacientii raman mutilati pe viata sau chiar mor pe masa de operatii sau pe vreun pat de spital. De la doctorul Naum Ciomu care a distrus viitorul unei familii-sotia a vrut sa divorteze insa apropiatii au preintampinat aceasta iesire iar acum familia e din nou unita-si pana la cazurile micutilor care mor pe masa de operatie desi intra pe picioarele lor acolo, malpraxisul a fost zile bune pe primele pagini ale ziarelor nationale.

Marile orase sunt oarecum avantajate daca se cauta un avocat bun Timisoara, sa zicem, care sa stie cum sa trateze malpraxisul; cand vine vorba de cautarea unui avocat malpraxis Timisoara, ca sa luam un caz concret, aceasta nu dureaza prea mult pentru ca exista destul de multe cabinete de avocati infiintate in ultimii ani. Dintre acestea, cu siguranta cea mai buna este Casa de Avocatura Alexandru, Andreas & Asociatii, oferind servicii profesioniste de prima clasa in mai toate domeniile juridice importante.

In privinta malpraxisului, Casa de Avocatura Alexandru, Andreas & Asociatii pune la dispozitie asistenta legata de normele deontolgice pe care oric medic e obligat sa le respecte, depistarea clara a malpraxisului-daca medicul e slab pregatit, daca nu a fost atent sau nu a dat niste analize care erau edificatoare pentru cazul pacientului, daca a pus diagnostic gresit din nestiinta sau din alte motive subiective, daca a ignorat niste afectiuni grave care i-au pus in pericol viata pacientului sau s.a.m.d. De aici, un avocat malpraxis Timisoara va stabili ce fel de raspundere este invocata-penala sau civila-in functie de fapta si efectele malpaxisului asupra pacientului si cine va fi pedepsit-medicul sau spitalul, policlinica in care nu s-au respectat anumite conditii vitale pentru sanatatea pacientului-medicamente lipsa sau expirate, instrumentar nesterilizat, infectii intraspitalicesti foarte grave „ascunse” voit etc.

Nu in ultimul rand, si malpraxisul contabil e vizat de respectivul avocat malpraxis Timisoara, de exemplu-daca toti contabilii aveau contracte si nu erau doar niste „amatori”, invatacei angajati la negru, daca au respectat normele deontologice aplicabile in contabilitate si ce fel de raspundere profesionala au avut si au vizavi de mediul intraspitalicesc.